EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? En yetkili isimden açıklama geldi

EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? En yetkili isimden açıklama geldi
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek yasalaşan EYT düzenlemesi ile 8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigorta girişi olanlara emeklilik hakkı tanındı. Peki EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? İşte bütün ayrıntılar...

EYT staj sigortası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in açıklamasının açıklamasının ardından gündeme geldi. Çalışma süresi, prim gün sayısı ve sigortalılık süresini tamamlayan 2 milyon 250 bin EYT''liye emeklilik hakkı verildi. 

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi. Teklifin emeklilik ile ilgili hükümleri, TBMM’ye sunulan haliyle yasalaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler.

EYT''DE STAJ SİGORTASI SAYILACAK MI? 

Bakan Bilgin, "Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın" değerlendirmesinde bulundu.

EYT''DE STAJ SAYILIYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj süresinin EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağına dair, "Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar