2 hafta sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine büyük zam! Hesaplara o rakam yatacak

2 hafta sonra ödenecek emekli bayram ikramiyelerine büyük zam! Hesaplara o  rakam yatacak
2018 yılından bu yana dini bayramlarda emeklilere ödenen ikramiyelere ilk kez geçtiğimiz yıl 100 TL zam yapılmıştı. Bu yıl verilecek ilk ikramiyelerin 14 Mayıs seçimlerine yakın bir tarihe denk gelecek olması. AKP hükümetini harekete geçirdi.

Türkiye''de yıllar içinde her şeyin fiyatı artmış, enflasyon toplumun her kesiminden vatandaşın omuzlarına ağır bir yük bindirmiş olmasına karşın, 6 yıldır ödenen emekli ikramiyelerine yalnızca geçtiğimiz yıl 100 liralık bir zam yapıldı. 

Yapılan zammı ''komik bulan'' emekliler, tepkilerini AKP hükümetine gösterirken, EYT''lilerle birlikte sayıları 15 milyonu geçen emekli vatandaşları memnun etmek isteyen iktidar, ikramiye zamları için düğmeye bastı. 

3500 LİRA OLSUN TEKLİFİ REDDEDİLDİ

1000 TL olarak ödenmeye başlanan ikramiyelere, aradan geçen 6 yıl boyunca yalnızca enflasyon farkı yansıtılmış olsaydı dahi, bugün ödenecek ikramiyelerin 3700 TL seviyesine çıkması gerekiyordu. Bu durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne (TBMM) taşıyan İYİ Parti, bayramlarda 3500 TL ikramiye ödenmesini teklif etmesine karşın, söz konusu teklif AKP ve MHP''li milletvekillerinin oyuyla reddedilmişti.

14 Mayıs''ta sandık başına gidecek olan seçmenin büyük bir kısmını oluşturan emekli vatandaşların oy tercihlerini etkilemek isteyen hükümet, reddettiği teklifi kopyalayarak uygulamaya karar verdi. 

Kısa Dalga''dan Mehmet Çetingüleç''in; Ankara kulislerine dayanarak paylaştığı haberde, emekli ikramiyelerinin 3000 TL ile 3500 TL arasında bir seviyeye çıkarılması üzerinde çalışıldığını iddia etti. Söz konusu iddiaların gerçekleşmesi halinde, iki bayramda yapılacak toplam ödeme 6000 lira ile 7000 lira sınırında gerçekleşecek. 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

23 Mart Perşembe günü başlayacak olan ramazan ayı, 21 Nisan Cuma günü ramazan bayramının 1. günü ile sona ermiş olacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu vatandaşların kimlik numaralarına göre ayrı tarihlerde ödeme alması beklenirken, emekli ikramiyelerinin hesaplara nisan ayının ilk haftası ile 2. haftası arasında aktarılması bekleniyor. 

EYT''LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

17-26 Nisan tarihleri arasında ilk maaşlarını alacak olan EYT''liler, henüz maaşları hesaplarına yatmamış olsa dahi, bu tarihlere kadar emeklilik başvuruları sonuçlanacağı için ikramiye ödemelerinden faydalanabilecek. Bir başka deyişle, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile emekli olmaya hak kazanan 2 milyon 250 bin vatandaşın birçoğu, henüz maaş almadan ilk önce bayram ikramiyesi almış olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar