Apple, iPhone için OpenAI ile görüşüyor

Apple, iPhone için OpenAI ile görüşüyor
Apple, iOS 18'de sunmayı planladığı yapay zeka özelliklerini geliştirmek için ChatGPT'nin arkasındaki şirket olan OpenAI ile görüşüyor.

Apple, iOS 18'e entegre edilmesi planlanan yapay zeka özelliklerini desteklemek için ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI ile görüşüyor. Ayrıca, Apple'ın aynı zamanda iOS 18 için kendi büyük dil modeli üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Bunun yanı sıra Apple, iOS 18 için Google'ın sohbet botu Gemini'yi lisanslamak amacıyla Google ile de görüşmelere devam ediyor. Şirketin bu süreçte hangi firmayla çalışacağı konusunda henüz kesin bir karara varmadığı belirtiliyor. Apple, hem OpenAI hem de Google'dan lisans alabilir ya da kendi geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle ilerleyebilir.

e8f13-apple-event-september-2021-1024x576.jpg

Yapay zeka alanında rekabetin yoğun olduğu Silikon Vadisi'nde Apple bugüne kadar sessiz kalsa da, şirketin bu alanda çalışmalara devam ettiği biliniyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook, yıl başında yapay zeka konusundaki gelişmeleri yıl sonuna doğru detaylandıracaklarını açıklamıştı.

Apple, bu hafta başında cihazlar üzerinde yerel olarak çalışan dört küçük dil modelinden oluşan açık kaynaklı OpenELM yapay zeka modelini tanıttı. Ancak iPhone ve diğer Apple cihazlarındaki yapay zeka özelliklerinin tam olarak nasıl görüneceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Bu konuda daha fazla detayın, 10 Haziran'daki WWDC'de iOS 18'in duyurulmasıyla öğrenilmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar