Mustafa Sarıgül'ün güzel MHP'li adayı kim? Ne eski eşi ne de oğlu...

Mustafa Sarıgül'ün güzel MHP'li adayı kim? Ne eski eşi ne de oğlu...
Yerel seçimlere geri sayım başlarken partilerin aday belirleme çalışmaları da hızlandı. Geçtiğimiz genel seçimlerde CHP kontenjanından milletvekili seçildikten sonra partisini CHP ile birleştiren Mustafa Sarıgül'ün Şişli'de aday göstermek istediği isim ortaya çıktı.

CHP kontenjanından milletvekili seçilen ve daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri olan Mustafa Sarıgül'ün daha önce eski eşi Aylin Kotil'i veya oğlu Emir Sarıgül'ü Şişli'de belediye başkan adayı yapmak istediği kulislerde gündem olmuştu.

Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden Mustafa Sarıgül’ün, İstanbul Şişli’de aday göstermek istediği isme dair ise yeni kulis bilgisi ortaya çıktı.

Odatv'de yer alan habere göre, Mustafa Sarıgül’ün ise gönlünden bu iki ismin de geçmediği iddia edildi.

30 YILLIĞINA 1 LİRA KARŞILIĞINDA KİRALAMIŞTI

Sarıgül’ün Prof. Aynur Aydın’ı aday göstermek istediği aktarıldı. CHP içerisinde tanınmayan Aydın’ın adı Şişli’de biliniyor. Ne CHP ile ilgisi olan ne de siyasetle bağlantısı bulunan Prof. Aydın İstanbul sosyetesinde kurduğu iş bağlantıları ve anlaşmalarıyla adından söz ettiren bir isim. Aynur Aydın cephesi ise bu iddiaları reddetti.

Mustafa Sarıgül’e olan yakınlığının yanı sıra Aydın, Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun da müdürü. Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun adı ise bir dönem çok gündemdeydi.

DİKKAT ÇEKEN MHP AYRINTISI

2016 yılında Şişli Belediyesi’nin değeri 500 milyon doları bulan 70 bin metrekarelik 9 gayrimenkulü, 30 yıllığına ve sadece 1 lira karşılığında, Mütevelli Heyet Başkanlığı’nı Mustafa Sarıgül’ün yaptığı Şişli Meslek Yüksekokulu’na kiralanmıştı.

Üstelik Mustafa Sarıgül ile yakın iş ilişkileri olan Prof. Aydın’ın kökeninde MHP’li olduğu da kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

AYNUR AYDIN CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Odatv’nin kulislerdeki iddiaları aktarmasının ardından Prof. Aynur Aydın cephesi de açıklama yaptı. Aydın’ın bir akademik kariyeri olduğu belirtilirken açıklamada “Akademik kariyerime devam ediyorum hiçbir zaman siyasete girme gibi bir düşüncem olmadı. Kariyerime akademi dünyasında devam edeceğim” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar