CHP bir ilde daha ülkücü aday çıkarıyor! Türk siyasetinde dengeleri değiştirecek gelişme

CHP bir ilde daha ülkücü aday çıkarıyor! Türk siyasetinde dengeleri değiştirecek gelişme
Yerel seçimlere geri sayım başlarken, CHP'de de hareketlilik sürüyor. İstanbul ve Ankara belediye başkan adaylarının açıklanmasından sonra üçüncü bir büyükşehirde de adayın belli olduğu iddia edildi. Söz konusu bu adayın da ülkücü kökenli olması dikkat çekti.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partiler hazırlıklarını sürdürürken, CHP ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Ülkücü kökenli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan sonra ülkücü bir ismin daha aday yapılacağı iddiası Ankara kulislerinde gündem oldu.

SÜRPRİZ BİR İSİM ORTAYA ATILDI

Halk Tv'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun aday olduğunu duyurmuştu. Parti kongreleri sürerken sürpriz bir isim daha ortaya atıldı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’u aday göstermeyi planlıyor.

MUTABAKATA VARILDI MI?

Edinilen bilgiye göre Eylül ayı başında danışmanlar üzerinden bir görüşme gerçekleştirildi. Enginyurt’un adaylığı konusunda mutabakata varıldığı öne sürüldü. Enginyurt, Temmuz ayında katıldığı bir televizyon programında “Beni aday yapın, seçim nasıl kazanılıyor görün” demişti.

Konuyla ilgili konuşan Enginyurt, Kılıçdaroğlu ile doğrudan bir görüşme olmadığını söyledi ama adaylığa yeşil ışık yaktı.

ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK YAKTI

Ordu Büyükşehir Belediye başkanı olmayı isterim” diyen Enginyurt şöyle devam etti:
“Orduluyuz biz. Ordu’ya hizmet etmek isteriz. Öyle bir imkan doğarsa, fırsat doğarsa, Ordulu da layık görürse aday olurum. Olmayı da isterim. Ama biliyorsunuz, şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongreleri var.”

DAHA ÖNCE DE MHP'DEN ADAY OLMUŞTU

Enginyurt 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Ordu Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş fakat kazanamamıştı. 2019’da da AKP’nin adayı Hilmi Güler, yüzde 56 oy alarak belediye başkanı olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar