Meral Akşener'e İYİ Parti'nin İstanbul adayı için bir isim soruldu: Evet de hayır da diyemem çok şaşıracaksınız

Meral Akşener'e İYİ Parti'nin İstanbul adayı için bir isim soruldu: Evet de hayır da diyemem çok şaşıracaksınız
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener tüm il ve ilçelerde ayrı adayla seçimlere girme kararlarının blöf olmadığını vurguladı. Akşener ayrıca İstanbul'da gösterecekleri aday ile ilgili de tüyo verdi.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu sabah katıldığı FOX TV yayınında yerel seçim sürecinde atacakları adımlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"81 İLDE ADAY ÇIKARACAĞIZ"

Meral Akşener, yerel seçimde 81 ilde aday çıkarma kararıyla ilgili, "Blöf yapmıyoruz. 81 ilde aday çıkaracağız. 2023 seçimleri sonrası oturup konuştuk. Aldığımız talepler ışığında GİK'ten bir karar çıktı, ben de aynı fikirdeyim. Sonuç itibariyle 81 ilde ve ilçede kendi adayımızı çıkaracağız. Bunun bir gerekçesi var" diye konuştu.

"BİZ ARTIK CHP İLE RAKİBİZ"

Meral Akşener, Bilge Yılmaz'ın "Seçim Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındaki çıkar grupları yüzünden kaybedildi" sözlerini değerlendiren Akşener, "Bilge Yılmaz, masaya oturmamıza da karşı çıkan bir isimdi. Ancak bu söylemine katılmıyorum. Ne diyeyim yani biz yük olmuşuz bu insanlara. Birbirimizle rakibiz artık biz" dedi.

Akşener, artık CHP ile ortak değil rakip olduklarını vurguladı. "Biz Saraçhane'ye gittiğimizde de iç işlerine karışıyorduk. Şimdi seçimlere tek başına gireceğimizi açıkladık. Yine iç işlerine karışıyor olduk. Biz artık CHP ile rakibiz" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA SANDAL ADAY OLACAK MI?

Meral Akşener, Mustafa Sandal'ın Beşiktaş'tan aday gösterilmesi yönündeki iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ankara ve İstanbul adaylarımızla ilgili çalışma başlattık. En sona bırakmayacağız. Düzce ve Eskişehir adaylarımız belli. Aydın'da, Balıkesir'de bir noktaya geldik. Mustafa Sandal bey ile dostluğumuz oluştu zaman içinde, zaman zaman görüşüyoruz. Doğrusu ben kendisini istedim. Ama henüz bir anlaşma veya resmi bir konuşma yapmadık. Partiyi ziyaret ettiğinde bu şekilde konuşmadık. Konserlere yönelik başka bir konu için gelmişti. Ama bir telefon konuşmasında nabız yoklamak amaçlı bir şekilde söyledim. Keşke adım atsa. Ben çok isterim. Ama resmi bir teklif henüz götüremedik."

İMAMOĞLU VE YAVAŞ AÇIKLAMASI

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığıyla ilgili şöyle konuştu:

"Millet İttifakı'nın en çok savunan liderlerden birisi benim. Bu netlikte söyleyeyim. Benim tek bir hedefimiz vardı. Tek adam sistemini değiştirebilmek. Blöf filan yapmıyoruz. Biz kuruluş ayarlarımıza dönüyoruz. Hem İmamoğlu'nu hem Yavaş'ı öneren ben değilim. Millet önerdi, ben seslendirdim. Milletin sesini bu iki arkadaşımız reddetti. Onlar kızgın değilim. İnsanlar tercihlerinde hürdür. Ama bu tercihlerin bir bedeli olur."

İSTANBUL ADAYI İÇİN O İSİM SORULDU

İstanbul adayının Buğra Kavuncu olacağıyla ilgili soruya yanıt veren Akşener, "Evet de diyemem hayır da diyemem. Ama çalışıyoruz. İstanbul için farklı isimler var, üzerinde çalışıyoruz. Özellikle olursa bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar