Azerbaycan’ın zaferi sonrası Ermenistan karıştı! Halk sokağa indi, Paşinyan’ın istifası isteniyor

Azerbaycan’ın zaferi sonrası Ermenistan karıştı! Halk sokağa indi, Paşinyan’ın istifası isteniyor
Azerbaycan ordusunun Karabağ'da düzenlediği ve ateşkesle sonuçlanan antiterör operasyonu sonrasında Ermenistan’da halk sokağa indi. Başbakan Paşinyan'ı istifası için düzenlenen protestolarda göstericiler ile polis karşı karşıya geldi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Azerbaycan'ın başlattığı 'terörle mücadele operasyonu' sonrası Karabağ'da sağlanan ateşkes, Ermenistan'da büyük yankı uyandırdı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü 'antiterör operasyonunun' ardından Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için başlayan protestolar gösteriler sabaha kadar devam etti. Ermenistan hükümetini protesto eden göstericiler polisle çatıştı. Binlerce gösterici hükümeti Karabağ'da yaşayan Ermenilere yeterince yardım etmemekle suçlarken, Azerbaycan'a çok fazla taviz verildiğini savundu.

ermenistan-da-halk-sabaha-kadar-uyumadi-hepsinin-16356741-4338-m.jpg

BİBER GAZI KULLANILDI

Hükümet binasının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında güvenlik güçleri, göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

ermenistan-da-halk-sabaha-kadar-uyumadi-hepsinin-16356740-7080-m.jpg

BİRÇOK KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in haberine göre, "kitlesel sivil itaatsizlik eylemleri düzenleme, anayasal düzeni zorla değiştirme çağrıları yapma ve ateşli olmayan silah taşıma" suçlamasıyla en az 28 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteriler devam ediyor.

7776748.jpg

AZİL SÜRECİNİN BAŞLATILMASINI İSTEDİLER

Kalabalığa hitap eden muhalif siyasetçi Avetik Çalabyan, "Yetkililerimiz Artsakh'tan vazgeçti" dedi. Artsakh, Karabağ'ın Ermenice adı. Çalabyan, "Düşman kapımızın eşiğinde. Ulusal politikayı değiştirmek için yetkilileri değiştirmeliyiz" derken, bir başka vekil de Paşinyan'la ilgili olarak parlamentoda azil sürecinin başlatılması çağrısı yaptı.

7776745.jpg

7776737.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar