MHP bu kez Erdoğan'dan daha fazlasını istedi! İşte Bahçeli'nin gözünü diktiği il ve ilçe belediyeleri

MHP bu kez Erdoğan'dan daha fazlasını istedi! İşte Bahçeli'nin gözünü diktiği il ve ilçe belediyeleri
Yerel seçim çalışmalarının devam ettiği partilerde AKP ve MHP arasındaki ittifak kapsamında hangi il ve ilçelerin MHP’ye bırakılacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirecek olan yerel seçimler için çalışmalar tüm partilerde hızını artırırken özellikle İstanbul ve Ankara için aday belirleme noktasında çalışmalar daha da yoğunlaşıyor.

Muhalefet kanadında İstanbul ve Ankara kaybedilmek istenmezken iktidar kanadında ise İstanbul ve Ankara geri kazanılmaya çalışılıyor.

Bazı partiler yerel seçimlere tek başına girme kararı alırken çoğu partide ittifak yapma kararı ile seçim çalışmaları devam ediyor. O partilerin en başında ise AKP ve MHP geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında geçen görüşmelerin ardından ittifak kapsamında il, ilçe ve belde bazında çıkarılacak adaylar konusunda netleşme sağlanmaya çalışılıyor.

İktidar tarafında bu çalışmalar devam ederken gazeteci Sinan Burhan aldığı son kulis bilgisini canlı yayında paylaştı.

Tv100 ekranlarında Cansu Canan Özgen’in sunduğu "Cansu Canan ile Özgür İfade" programına konuk olan Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, AKP ve MHP’nin arasındaki ittifakla yerel seçimlerde hangi il ve ilçelerin MHP’ye bırakılacağını açıkladı.

BU İL VE İLÇELER MHP'YE BIRAKILACAK

Burhan, “Benim aldığım bilgiye göre, 11 deprem bölgesinin tamamı ve Osmaniye’nin de AK Parti’den bir aday çıkartabileceğini söyleyebiliriz” sözlerine şu şekilde devam etti:

“Mesela Ankara’da Akyurt, Kızılcahamam, Elmadağ, Çubuk gibi ilçelerin de Milliyetçi Hareket Partisi’ne yine İstanbul’un birkaç ilçenin de MHP’ye bırakılacağını söyleyebiliriz.

Şunu da söyleyeyim Devlet Beyin belediyeler konusunda şunu alayım bunu alayım böyle bir tut7mu söz konusu değildir. Devlet Bey için öncelik vatandır, millettir dolayısıyla orda makam, mevki pazarlığı söz konusu değildir ama teşkilatların da motive olması için daha fazla belediye bu seçimlerde MHP’ye verilecek.”

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar