CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu! Tunç Soyer'in üstü çizildi

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu! Tunç Soyer'in üstü çizildi
Yerel seçimler için aday belirleme süreçleri ve çalışmalar hız kazanmışken CHP’nin İzmir Büyükşehir adayının belli olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, o isim kim?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için partilerdeki yoğun mesai devam ediyor. Aday belirleme süreçlerinin devam ettiği CHP’de İzmir için çeşitli isimler gündeme gelirken Tunç Soyer’de “Bir kere daha aday gösterilmeyi hak ediyorum” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Kulislerde dolaşan bilgiler ışığında ise Soyer’in önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir için bir kez daha aday gösterilmeyeceği aktarıldı.

CHP’de İzmir için Selin Sayek Böke, Murat Bakan ve Buğra Gökce’nin isimleri daha önce gündeme gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Gökce, istifa ederken şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en köklü siyasi partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi bir çift mavi gözün sonsuzluğunda yol almaktır.

81 il 922 ilçede bu yolun her sokağı bir “baba evine” çıkar. Bu evin kapısını açan, ocağını tüttüren, ışığını bir gün olsun kapatmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin her üyesine cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak minnet borçluyum.

“GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında CHP’nin ilk Genel Başkanı olan Sn. Özgür Özel liderliğinde «yüzyılın değişimi» ve «iktidar» hedefine katkı sunmak, bu büyük yolculuğun bir neferi olmak için görevimden istifa ediyorum.

Cumhuriyetin mirası Çankaya ve ailemin evi, kalbimin mücevheri İzmir’den sonra iki kıtanın birleştiği benzersiz İstanbul’da, 16 milyon insanımıza 16 ay hizmet etme fırsatı veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu’na,

İstanbul’a ilk geldiğim günden bugüne kadar benzerine az rastlanan bir çalışkanlık, fedakârlık, heyecan ve enerjiyle her şey güzel olsun diye gecesini gündüzüne katan tüm çalışma arkadaşlarıma,

Bu süreçte bizlere yorumlarıyla, önerileriyle her zaman güç veren İstanbullulara ve sizlere kalpten teşekkür ederim. Şimdi zaman yeni bir yolculuğa başlama zamanı!

İzmir’den İstanbul’a giderken kulaklarımda Zeki Müren’in benzersiz sesiyle söylediği bir şarkının iki cümlesi vardı: “Elbet bir gün buluşacağız. Bu böyle yarım kalmayacak.”

30 yıllık bürokrasi, yerel yönetimler ve halkımıza hizmet yolculuğuma bir istifa dilekçesi ile son verirken, yeni bir yolculuğa da ilk adımlarımı atıyorum.

"YENİ BİR YOLA ÇIKIYORUM"

Tarihi neredeyse medeniyet tarihi ile başlayan; işgali ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, kurtuluşuyla Kurtuluş Savaşı’nı bitiren güzel İzmir’imizin, tarihi, kültürel, ekolojik varlıklarını koruyarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma erişmesini sağlamak,

30 yıla yaklaşan yerel yönetim tecrübemle katılımcılık, şeffaflık, sosyal adalet ilkeleri çerçevesinde 21'inci yüzyılın bizlere sunduğu fırsatları kullanarak, İzmir’imizin Akdeniz - Ege bölgesinin merkez üssü, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelmesi için çalışmak,

Bilhassa kimsesizlerin kimsesi, tüm dezavantajlı grupların yanındaki şefkat eli olan sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirmek,

Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığını bilerek, İzmirlilerin yüzü gülsün, İzmir daha güzel olsun diye durmadan, dinlenmeden çalışan dinamik bir İzmir Büyükşehir Belediyesi için, Yol arkadaşlarım, dostlarım, sevgili İzmirlilerle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz.

Güneş ufuktan şimdi doğar, Yürüyelim arkadaşlar!”

Gökce, istifasını verirken kaybedecek bir saniye bile olmadığını ifade ederken İzmirliler için yeni bir yola çıkıyoruz vurgusu yapması dikkatlerden kaçmadı.

gokce1.png

gokce2.png

BUĞRA GÖKÇE İZMİR İÇİN ADAY MI OLUYOR?

Bu paylaşımın üzerine Bizim Tv Yayın Yönetmeni ve gazeteci Şaban Sevinç sosyal medya hesabından dikkat çeken bir iddia dile getirdi.

Sevinç, paylaşımında “Sanıyorum CHP’nin İzmir Büyükşehir adayı da belli oldu. Buğra Gökçe yıllardır Türkiye’nin üç büyük kentinde bulunan en önemli belediyelerde görev yapıyor ve üzerine tek toz konmadı. Güzel İzmir’e çok yakışır” şeklinde konuştu.

aban-sevinc.png

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı doğrultusunda, kamu görevlilerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için aday olabilmesi için 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar istifa vermeleri gerektiğini daha önce duyurmuştu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar