YÖK ve MASAK üniversiteler için harekete geçti! Bunu yapan öğrencilere ağır hapis cezası var

YÖK ve MASAK üniversiteler için harekete geçti!  Bunu yapan öğrencilere ağır hapis cezası var
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), milyonlarca üniversite öğrencisini hapis cezası aldıracak o suç için uyardı. Bunu yapıyorsanız dikkat edin!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilerin banka hesaplarının yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının önlenmesi için Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile işbirliği yapma kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre son zamanlarda üniversite öğrencilerinin banka hesaplarının başkaları tarafından kullanıldığına dair şikayetlerin artması üzerine YÖK, MASAK ile işbirliği yaparak öğrencileri bilgilendirmeye yönelik bir adım attı.

yok-ve-masaktan-universite-ogrencileri-icin-is-birligi-4350-dhaphoto1.jpg

MASAK tarafından hazırlanan ve YÖK tarafından üniversitelere gönderilen afişlerde öğrencilere banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Afişlerde bu tür faaliyetlerin kara para aklama, terörizmin finansmanı ve dolandırıcılık gibi ağır suçlarla ilişkilendirilebileceği ve ciddi cezalar getirebileceği vurgulandı.

Ayrıca, öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarından görüş alınarak bir video hazırlandı.

yok-ve-masaktan-universite-ogrencileri-icin-is-birligi-4350-dhaphoto3.jpg

YÖK'ün sosyal medya hesaplarından paylaşılmak üzere hazırlanan videoda uzmanlar öğrencilere siber güvenlik konularında önemli bilgiler verdi.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir Tezcan, öğrencilerin hesaplarının kötü niyetli kişilerce farklı yöntemlerle kullanılabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Siber saldırılar yoluyla banka hesaplarına erişilebileceğini, dolandırıcıların ise e-mail ve SMS gibi yöntemlerle öğrencileri kandırarak hesap bilgilerini ele geçirebileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar