Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem!

Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem!
Tayvan'ın doğusunda bulunan Hualien kentinde 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tayvan, 3 Nisan'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, yeniden sallandı. Merkez üssü Hualien şehri olarak belirlenen depremin büyüklüğü 6.1 olarak açıklandı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI HENÜZ BİLİNMİYOR

Yerel saatle 02.21'de yaşanan sarsıntı, başkent Taipei ve çevresindeki illerde de hissedilirken, henüz can ve mal kaybı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Hualien'de 3 Nisan'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde en az 17 kişi hayatını kaybetmiş ve binden fazla kişi yaralanmıştı.

son-depremler-bursada-deprem-mi-oldu-kandilli-rasathanesinden-son-dakika-deprem-aciklamasi-ebwe.webp

DEPREM NEDİR?

Deprem, yer kabuğundaki ani ve güçlü bir sarsıntıdır. Bu sarsıntı, yer altındaki fay hatlarındaki hareketlerin sonucu olarak meydana gelir. Depremler, genellikle yer kabuğunun derinliklerindeki gerilimlerin birikmesi ve ardından ani bir boşalması sonucu oluşur. Bu hareket, yer kabuğunda dalgalar halinde yayılır ve yer yüzeyinde sarsıntı olarak hissedilir.

Depremler farklı büyüklük ve şiddette olabilir. Deprem büyüklüğü, genellikle Richter ölçeği veya moment büyüklüğü gibi ölçeklerle ölçülür. Depremin etkisi, merkez üssüne yakınlık, derinlik, yerel topografya ve yapıların dayanıklılığı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

Depremler, can ve mal kaybına neden olabileceği gibi, tsunamiler, heyelanlar ve toprak kaymaları gibi ikincil felaketlere de yol açabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar