Yeni doğan bebekleri kullanarak soymuşlar! Aralarında doktorlar da var

Yeni doğan bebekleri kullanarak soymuşlar!  Aralarında  doktorlar da var
İstanbul ve Tekirdağ’da yeni doğan bebekleri kullanarak haksız kazanç elde eden çete çökertildi. Operasyonda aralarında doktor ve 112 çalışanlarının da olduğu 41 şüpheliden 38 şüpheli yakalandı.

Önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yeni doğan bebekleri yönlendirerek haksız kazanç elde etmeye çalışan bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince yapılan çalışmada, doktor oldukları belirlenen şüpheli Fırat S. ile İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla müşterek hareket ettiği tespit edildi.

Şüphelilerin, irtibatlı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite çalışabileceği sayıda bebek yönlendirmeleri karşılığında yüklü miktarda maddi menfaat temin ettikleri belirlendi.

DOKTORLAR KİMLİK KİRALAMIŞ

Yapılan bir soruşturmada, yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki her hasta bebek için SGK tarafından günlük 8 bin lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Doktorların, masraflardan kaçınmak için sürekli olarak bu birimlerde bulunmadıkları, sadece resmi kayıtlarda adlarının geçmesi için kimliklerini kiraladıkları ve doktorların isimlerinin belgelere eklendiği belirlendi.

yenidoganjpg-otmivkrnnkiyrxadc14-og.jpg

Soruşturma, yoğun bakım ünitelerinde sürekli olarak hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda hemşirelerin birbirlerine telefonla müdahale talimatları verdiği, hatta bazen hasta yakınlarına doktor olduklarını söyledikleri tespit edildi.

41 ŞÜPHELİNİN GÖZALTINA ALINMASI KARARI

Soruşturma sürecinde toplamda 300 şüpheli belirlenirken, somut delillerle 41 şüphelinin gözaltına alınması kararı çıkarıldı. Bu kararın ardından, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda 38 şüpheli yakalanırken, yapılan ev ve iş yeri aramalarında 45 dijital materyal, çeşitli hasta raporları ve belgeler ile 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Polis ekipleri, halen 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından dolayı emniyetteki işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar