Malatya ve Adana depremi sonrası Ahmet Ercan’dan hayati uyarı nedenini açıkladı! Adanalılar buna inanamayacak

Malatya ve Adana depremi sonrası Ahmet Ercan’dan hayati uyarı nedenini açıkladı! Adanalılar buna inanamayacak
Malatya ve Adana’da meydana gelen depremlerin ardından Ahmet Ercan’ın açıklaması duyanları hayrete düşürdü. Adana’da meydana gelen deprem değil mi? işte dikkat çeken o açıklama…

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün Malatya ve Adana’da meydana gelen depremlerin ardından hayati önem taşıyan yeni bir açıklama yaptı.

Malatya’da dün öğle saatlerinde 5,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası vatandaş sokağa döküldü, paniğe kapıldı. Yaklaşık 9 ay önce 2 büyük depremle sarsılan Malatya halkı yeni bir depremle yeniden korku yaşadı.

Malatya’da meydana gelen deprem aynı zamanda Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep illerinde de hissedildi.

aw127888-02.jpg

Aynı günün gecesinde sabaha karşı bir depremde Adana’da oldu. AFAD’ın verdiği bilgiye deprem 4,4 büyüklüğünde ölçüldü.

ahmet-ercan-pyuu-cover.webp

Malatya ve Adana'nın bulunduğu riskli konumlarla ilgili olarak deprem sonrası bir değerlendirme yapan Ahmet Ercan, şu açıklamalarda bulundu:

Dün Elazığ'daki deprem toplantısında Pütürge kolunun Malatya'da deprem üretebileceğini belirtmiştim ve 16.04'te M5,3 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bu depreme M3,5 büyüklüğünde bir artçı deprem eşlik etti. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgeleri sarsıldı ve küçük olmasına rağmen tedirginlik yarattı.

aw127985-01.jpg

M5,3 büyüklüğündeki deprem, Malatya'da Pütürge kolunun kırılmayan parçasında meydana geldi. Şu an için daha büyük bir deprem olasılığı düşük görünüyor, ancak artçı sarsıntıların devam edeceği tahmin ediliyor.

d.jpg

Bugünkü M5,3 büyüklüğündeki depremin, Kahramanmaraş'ta bir artçı olduğu anlaşılıyor. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde büyük bir deprem beklentisi içinde değilim.

Malatya'daki M5,3 büyüklüğündeki deprem, M4,2 büyüklüğündeki büyük bir artçıyı da beraberinde getirdi, ancak hızla sönümlenme evresine girdi.

Adana-Saimbeyli'deki olaylar ise deprem değil. Her yerde olabilecek M4'ten küçük depremler olarak değerlendirilmelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar