Sağlıklı kalmanın iksiri bu içecekte! Kemikleri ve sinirleri çelik gibi yapıyor

Sağlıklı kalmanın iksiri bu içecekte! Kemikleri ve sinirleri çelik gibi yapıyor
Hindistan kültüründe kök salan ve 5 bin yıldır sabah akşam içilen masala çayı, hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Süt ve bazı baharatların birleşimiyle elde masala çayı kemikleri ve sinirleri çelik gibi yapıyor.

Hindistan ve Güneydoğu Asya'da yüzyıllardır tüketilen bu eşsiz çay, süt ve baharatların muazzam bir birleşimiyle ortaya çıkıyor. Masala çayı, tarih boyunca yenilebilir ot ve baharatlarla demlenerek tüketiliyordu. Ancak, 20. yüzyılın başlarında İngiliz sermayeli Hindistan Çay Topluluğu'nun girişimiyle masala çayı popülerlik kazandı.

65b115532d16abe7d9d1eee0.webp

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Bu özel çayın içeriğinde ise birçok şifalı baharat bulunuyor. Özellikle siyah çay temel alınarak hazırlanan masala çayı, içindeki baharat kombinasyonu sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahip. Öte yandan vücuttaki toksinleri atmak için mükemmel bir içecek.

Masala çayındaki antioksidan bolluğu, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine destek sağlar. Metabolizma hızını artırabilirken, tarçın ise insülin direncini arttırıcı özelliklere sahip olduğunu biliyor muydunuz? Kan şekerini dengeleyen tarçın, tokluk hissi sağlayarak metabolizmayı düzenler.

65b115542d16abe7d9d1eeea.webp

STRESİ VE GERGİNLİĞİ AZALTIR

Bu özel çayın bilinen bir diğer etkisi ise stresi ve gerginliği azaltma yeteneğinin olması.

HAZIRLANIŞI

Masala çayı hazırlamak da oldukça basit!

Bir tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı siyah çay, 5 adet karanfil, 2 adet kakule, 1 adet tarçın çubuğu, 1/2 zencefil, 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi, 1/4 çay kaşığı anason, 1/4 çay kaşığı kimyon ve 1/4 çay kaşığı kestane ekleyin. Malzemeleri 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın ve isteğinize göre şeker veya bal ekleyebilirsiniz.

65b115542d16abe7d9d1eee8.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar