İYİ Parti'de duygusal anlar! Akşener gitti vekiller ağladı

İYİ Parti'de duygusal anlar! Akşener gitti vekiller ağladı
İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda son konuşma yapan parti lideri Meral Akşener’in salondan ayrıldığı esnada bazı milletvekillerinin ağladığı görüldü.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye geneli yüzde 3.76 oy alan İYİ Parti'de 5. Olağanüstü Kurultay bugün başladı. Seçimli kurultayda yeni genel başkan da delegeler tarafından belirlenecek. Meral Akşener'in aday olmadığı genel başkanlık seçiminde Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışacak.

Kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı salona giremeyecek. 1300 delegenin oy kullanacağı kurultayın divan başkanlığını Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin yapıyor.

aa-20240427-34395895-34395886-iyi-partinin-5-olaganustu-kongresi.jpg

4 ADAY YARIŞIYOR

Akşener’in aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için dört aday yarışacak. Seyircisiz yapılan kurultayda bin 7 delege hazır bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için 66 delegenin imzasının alınması gerekiyor. Gerekli sayıya ulaşarak aday olan TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışacak.

aa-20240427-34395232-34395229-iyi-party-extraordinary-meeting-001.jpg

AKŞENER’E ÖZEL VİDEO KLİP

Kurultay, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener için hazırlanan videoyla başladı. Video, “Hatıran Yeter” şarkısıyla sonlandı ve Akşener’in fotoğrafları gösterildi. Videonun ardından salonda bulunan herkes ayağa kalkarak Akşener’i alkışladı.

Akşener’in konuşması hayli duygusaldı. Öyle ki, salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı. Akşener, konuşmasına ‘bugün son kez bu kürsüde karşınızdayım’ diyerek başladı.

Akşener, aldığı her kararın arkasında olduğunu vurgulayarak, "Rabbime şükürler olsun ki, bugüne kadar verdiğim tüm kararların, aldığım tüm tutumların, üstlendiğim tüm sorumlulukların hep arkasında durdum, bugün de durmaya devam ediyorum. Aklım da zihnim de rahat" dedi.

aa-20240427-34395673-34395668-iyi-parti-5-olaganustu-kurultayi.jpg

"BAŞARISIZLIĞI BEN ALDIM, BEDELİ BEN ÖDEDİM"

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlenen Akşener'in konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meşhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir' der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım başarısızlığı ben aldım artık, başarıyı sizler yakalayacaksınız. bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

aa-20240427-34395284-34395282-leader-of-iyi-party-meral-aksener-001.jpg

Konuşmasını ‘Allahaısmarladık’ diyerek bitiren Akşener salondan ayrılırken, hiçbir adayın kendisini uğurlamadığı görüldü.

MİLLETVEKİLLERİ AĞLAYARAK UĞURLADI

Salonda bulunan otoparkta Akşener'i bekleyen milletvekilleri Akşener'i ağlayarak uğurladı.

aksenerrrn.jpg

aksenerr55.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar