Kapadokya’da balayındaki ölüm odasının sırrı çözüldü! Çiçeği burnunda çiftin kaldığı o da meğer

Kapadokya’da balayındaki ölüm odasının sırrı çözüldü!  Çiçeği burnunda çiftin kaldığı o da meğer
Kapadokya’da balayı tatiline çıkan ve otel odasında hayatlarını kaybeden çiçeği burnunda çiftin ölümüne ilişkin gerçek ortaya çıktı. Bir günlük gelin ve damadı ölüme bakın ne götürmüş…

Kapadokya’da bir otelde balayı tatili için gelen Kader-Mutlu Akbaş çiftinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen olayın mahkeme süreci başladı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Mahzen Cave isimli otelde meydana gelen trajik olay, 22 Şubat tarihine ertelenmek üzere bugün Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Geçtiğimiz Mart ayında yaşanan olayda İstanbul'da evlenen Kader-Mutlu Akbaş çifti, balayı tatili için Kapadokya'ya gitti.

aw127615-06.jpg

Çiçeği burnunda çift kaldıkları otel odasında karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi.

Skandal olayın ardından açılan soruşturmada 3 sanık hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı.

Sanık Emin A.'nın avukatı, olayın yaşandığı otelin daha önce ev olarak kullanıldığını ve basit onarım izni alındıktan sonra kiraya verildiğini belirterek, yapısal sorunlar ve işletmesel problemlerin birbirinden ayrılması gerektiğini savundu.

aw127615-04.jpg

Sanık avukatı ayrıca, olayın meydana geldiği odayı daha önce depo olarak kullanıldığını, basit onarım sonrasında ise odaya dönüştürüldüğünü ve kazan dairesi üzerinde bulunduğunu ifade etti.

Savunmada ayrıca, olay günü yerel yönetimlerin ve meteorolojinin rüzgar uyarısı yapmasına rağmen otel yönetiminin tedbir almadığı iddiaları gündeme geldi.

aw127615-05.jpg

Sanık Emin A.'nın avukatı, otelde bulunan elektrik prizlerinde dahi karbonmonoksit tespit edildiğini belirterek, otelde yapısal bir sorun olduğunu savundu.

Diğer yandan, Kader-Mutlu Akbaş'ın yakınlarının avukatları ise olayın yaşandığı gün öncesinde uyarılar yapıldığını, ancak otel yönetimi tarafından tedbir alınmadığını belirterek, sanıkların daha ağır bir suçtan yargılanmasını talep etti.

aw127615-03.jpg

Duruşma sırasında Kader Akbaş'ın annesi, evlatlarını ölüme değil tatile gönderdiğini ifade ederek, Kader Akbaş'ın rahatsızlandığı gün doktora götürüldüğünü ancak doktorun zehirlenme teşhisi koymadığını belirterek, doktorun da yargılanmasını istedi.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre genç çiftin cansız bedenlerinin bulunmadan yaklaşık 18 ile 36 saat önce öldükleri belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar