Maden faciasında yeni iddia: Siyanürü işçiye taşıtacaklar!

Maden faciasında yeni iddia: Siyanürü işçiye taşıtacaklar!
Erzincan İliç'teki maden faciası ile ilgili olarak 950’den fazla işçiyi çalıştıran taşeron Çiftay şirketinin işbaşı çağrısı yaptığı öne sürüldü.

Anagold altın madeninde geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması faciasının ardından, Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın ortaya koyduğu iddiaya göre, şirketin, siyanürlü toprağın kaldırılması işlemine başlamak üzere yeniden maden işçilerini görevlendirdiği belirlendi.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Çiftay şirketi tarafından çalıştırılan taşeron işçiler, sendikanın aktardığı bilgiye göre, siyanürlü toprağın kaldırılmasında kullanılacak.

Gece yapılan çağrı sonucunda, 950'den fazla işçinin çalıştığı Çiftay şirketi, işçileri kısım kısım işbaşı yapmaya çağırdı. Bu çağrı ile birlikte maden sahasına daha uzak ve güvenli kabul edilen kamp alanının boşaltılarak işçilerin şantiyedeki kamp alanına taşındığı bildirildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, işçilere siyanürlü toprağın taşınması görevinin verildiği ve bu işlemin tamamlandıktan sonra çalışmaya devam edilmeyeceği söylendiği belirtildi. Ancak, sendika tarafından yapılan açıklamada, 18 Şubat itibarıyla bölgede devam eden riskler ve yeni kaymalar nedeniyle işçilerin güvenliğinin tehdit altında olduğu ifade edildi.

Sendikanın uyarıları üzerine ulaşılan bir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personeli, bölgede yeterli koruyucu ekipman ve teknolojik donanıma sahip olunmadığını ifade etti. Ayrıca, siyanür gibi kimyasal sızıntıların olduğu afet durumlarında, kurtarma ekiplerinin uygun koruyucu ekipman giymesi gerektiği, ancak sahada çalışanların normal kıyafetlerle görev yaptığı ve dezenfekte işlemlerinin yapılmadığı belirtildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar