Meteoroloji'den kritik hava durumu! Çığ, kuvvetli yağış, kar üçü bir arada

Meteoroloji'den kritik hava durumu! Çığ, kuvvetli yağış, kar üçü bir arada
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre, Hatay, Osmaniye, Kilis, Amasya, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak illerinde yaşayan insanların yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması istendi.

Ülke genelinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu hava beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay, Osmaniye ve Amasya çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar öngörülüyor. Ardahan, Bitlis, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

5-r8zu.webp

HATAY, OSMANİYE VE KİLİS ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Özellikle sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde lokal olarak kuvvetli yağışların yaşanması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Meteoroloji uzmanları özellikle Hatay, Osmaniye ve Kilis çevrelerinde beklenen şiddetli sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsüne dikkat çekip ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi yaşanabileceği de belirtiliyor. Bu nedenle sürücülerin dikkatli olması ve görüş mesafesinin düşebileceği durumlarda gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

1218buyuk-1-ccoy.webp

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun eğimli yamaçlarında çığ riski olduğu yönünde uyarıda bulundu. Özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hatay için ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodlu uyarı vererek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU:

Marmara Bölgesi:

Parçalı bulutlu, güney ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Ege Bölgesi:

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi:

Parçalı yer yer çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Adana'nın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görülebilir.

13-zqqq.webp

İç Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde hafif yağmurlu geçişler olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde ve Amasya çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kaplı yüksek kesimlerinde ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Kilis çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar