Bakan Yerlikaya açıkladı: Yeni toprak kayması riski var

Bakan Yerlikaya  açıkladı: Yeni toprak kayması riski var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında çalışmalara ilişkin olarak bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden ocağı toprak kayması olayına dair yaptığı açıklamada, yaşanan durumu ve devam eden çalışmaları değerlendirdi.

Bakan Yerlikaya, CNN Türk canlı yayınında İliç'teki maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili detaylı bir brifing verdi. Yerlikaya, olayın ardından bölgeye sevk edilen 2 bin 700 kişilik arama kurtarma ekibi ve 800 araçla devletin seferberlik ruhuyla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca, jeoradarlar kullanılarak yapılan tespitler sonucunda yeni bir toprak kayması riskinin bulunduğunu ifade etti.

"Bizim için durmak yok, dualar ve sabırla bizi beklemeleri lazım" diyen Bakan Yerlikaya, "En büyük amacımız bir an önce müjde vermek. Günlük 1000 araçlık mermer ocağı olarak geçici tahliye alanına toprağı taşıyoruz. Toplamda 1000 kamyonla çalışıyoruz. Büyüklüğü 400 bin kamyonu buluyor. Biz inşallah ailelere iyi bir haber verme niyetindeyiz. Bakanlarımız ve tüm güçlerimiz buraya odaklandı. Numuneler alınıp, bakılıyor ve bakanlığımız paylaşıyor. Anbean çalışan arkadaşlarımıza sağlık riski oluşmaması için her şey talimatlandırılıyor ve denetleniyor" şeklinde konuştu.

Yerlikaya, devletin koordineli bir şekilde olaya müdahale ettiğini ve her türlü önlemi aldıklarını vurgulayarak, kamuoyunu bilgilendirme sürecinin titizlikle sürdüğünü belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar