Kemal Kılıçdaroğlu partilileri tehdit etti! Bu kişileri kovacağım

Kemal Kılıçdaroğlu partilileri tehdit etti! Bu kişileri kovacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’nda değişim isteyenleri hedef aldı. Kılıçdaroğlu kongre sonrası eleştirilerine devam eden isimleri partiden kovacağını söyledi.

CHP’de 4-5 Kasım’daki 38. Olağan Kurultay öncesinde adaylar arasında rekabet devam ediyor.

A Haber'de yer alan habere göre, Büyük kongre için hazırlıklarını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun faturayı MYK üyeleri ve danışmanlara kestiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nun odağındaki isimlerin CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’i destekleyenler oldukları öne sürülürken, Kurultayda, Özel’i destekleyen yaklaşık 500 delege olduğu ve bu isimlerin arasında milletvekilleri, PM üyeleri de olduğu biliniyor.

DEĞİŞİMCİLERE YÜKLENDİ

Bu gelişmeler yaşanırken İstifa tartışmalarının odağındaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı CHP Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı’nda yaptığı açıklamada değişimcilere sert sözlerle yüklendi.

aa-20231015-32413232-32413225-chp-yerel-yonetimler-marmara-bolge-calistayi.jpg

Partide değişim isteyen isimlere net bir mesaj veren Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada müfettişlerle örgütü denetleyeceğini belirterek, "Kongre biter, seçimler biter elele omuz omuza sahaya çıkmak zorundayız. Kim kongrelerde sonra konuşursa, partiyi tartışılır hale getirirse onu partiden ayıracağım.Kimse kusura bakmasın. Çok açık ve net söylüyorum." ifadelerini kullandı.

"BENİM MEŞRUİYETİMİ KİMSE TARTIŞAMAZ"

Kılıçdaroğlu, "Bazen denebilir ki seçime girdik kazandık dolayısıyla benim meşruiyetimi kimse tartışamaz. 1980 darbesinden sonra Anayasa oylaması yapıldı, evet diyenlerin oranı %91.37 Peki darbe anayasasın meşruiyeti var mıydı? %91 oranında oy olmasına rağmen yoktu" diye konuştu.

imamoglu-ozel.jpg

İMAMOĞLU'NDAN ÖZEL'E AÇIKÇA DESTEK

CHP içinde değişim tartışmaları giderek büyürken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmalarda değişimcilerin adayı Özgür Özel'e destek vereceğini açıkça ifade etti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar