Altın madeni satın aldı yerine ev verdi! 8.5 milyar dolarlık sözleşme yapan şanslı Türk kim

Altın madeni satın aldı yerine ev verdi! 8.5 milyar dolarlık sözleşme yapan şanslı Türk kim
Afrika ülkelerinde başarılar projeler üretmeye devam eden TORKAM, Kongo ile 7.8 milyar dolarlık anlaşma yaptı. Kongo'nun altın madeni parasını işletecek olan TORKAM, karşılığında devlete para yerine 100 bin konut yapıp teslim edecek.

Türkiye’deki inşaat şirketleri, Afrika’da yeni projeler üretmeye devam ediyor. Afrika'da üstlendikleri projelerin sayısı 900, tutarı ise 85 milyar dolara yaklaşan Türk şirketleri bu coğrafyada güçlü oyuncuları arasına girmeyi başarıyor. Bu şirketler arasında bulunan TORKAM Holding, Afrika’da çok konuşulacak bir projeye imza attı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 7.8 milyar dolarlık bir proje için anlaşma imzalayan TORKAM, bu ülkede 100 bin konut yapmayı hedefliyor.

Akşam’da yer alan haber göre, TORKAM İnşaat, Kongo ile 7.8 milyar dolarlık anlaşma sağladı. Buna göre TORKAM altın madeni işletecek, karşılığında devlete para yerine 100 bin konut yapıp teslim edecek.

"5 SENE İÇİNDE 500 MİLYAR DOLAR..."

Projede izlenecek yöntemleri Akşam Gazetesi’ne açıklayan, TORKAM Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, "Bize altın madeni verecekler, işleteceğiz, devlete düşen payın karşılığında da konut yapacağız" dedi.

Yeraltı kaynağı zengini Afrika'daki 54 ülkenin çok acil konut ihtiyacı olduğunu belirten Dereli, “Bizim de yeteri kadar müteşebbisimiz. Devletin koordinasyonuyla 5 sene içinde 500 milyar dolar döviz getirmek işten bile değil” ifadelerini kullandı.

16aks06patronkattork-161020238887810e.webp

"AFRİKA'DA 1 TRİLYON DOLARLIK ACİL KONUT İHTİYACI VAR"

Dereli, kendisine sorulan “Afrika'da işler nasıl. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de işleriniz olduğunu duyduk...” sorusu üzeri ise şunları söyledi:

"Devletle özel bir sözleşme yaptık. 7.8 milyar dolar büyüklüğünde. Sözleşmeye başbakan ve 4 bakan imza attı. Tarafımıza devredilecek işletmeye hazır madenler karşılığında devlete düşen payı devlete vermeyerek konutların finansmanı sağlayacak bir model oluşturduk. Bu modele göre bize altın madeni verecekler. İlk maden hazır, işlemleri devam ediyor. Biz de konutları yapacağız. 100 bin konuta ulaşana kadar bu yöntem devam sürecek. Bunu duyan başka Afrika ülkeleri de bizi aradı. Afrika'da 1 trilyon dolarlık acil konut ihtiyacı var. Bunu da ancak Türk ve Çinli şirketler yapabilir. Biz de bu pastadan pay almak için böyle bir model kurduk."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar