İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayı Melih Aydın Eskişehir'in devasa borcunu açıkladı

İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayı Melih Aydın Eskişehir'in devasa borcunu açıkladı
İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Melih Aydın, yerel seçimlere ilişkin konuştu. Aydın, şehirde son 10 yıldır bir şey yapılmadığını belirterek, Eskişehir'in yüksek miktarda borcu olduğunu açıkladı.

Her ilde kendi adayları ile seçime gireceğini duyuran İYİ Parti, yerel seçime sayılı günler kala adaylarını birer birer duyurmaya devam ediyor.

Çalışmalarını son sürat sürdüren İYİ Parti’nin Eskişehir adayı da belli oldu. Parti lideri Meral Akşener, Eskişehir teşkilat buluşmasında, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını kamuoyuna duyurdu. Parti, 31 Mart 2024’te, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı gösterdikleri Melih Aydın’ın Eskişehir’den aday olduğunu açıkladı. Aydın, CHP’li mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen’e karşı yarışacak.

Türkiye’de lunapark sektörünü başlatan ailelerden birinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Melih Aydın, yerel seçime dair Gazete Duvar’dan Şenay Bilik Yıldırım’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

iyi-partili-melih-aydin.webp

Eskişehir’in sorunlarını ve rakibi Yılmaz Büyükerşen'le ilgili görüşlerini anlatan Aydın, Eskişehir’den milletvekili olurken belediye başkanlığı gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, “Genel seçimde Eskişehir beni tanıdı ve benimsedi. Ben de gerçek Eskişehir'i kırsalın tamamını üç kez gezdiğimde anladım. Bu nedenle çıkış sloganım için ‘Eski-şehir’in yeni başkanı’ cümlesini kullandım. Bu çok da eleştirildi ama gerçek bu…” diye konuştu.

Eskişehir'in acil çözüm bekleyen temel sorunlar olduğunu aktaran Aydın, “Şu anda çok temel bir barınma ve derin yoksulluk sorunumuz var. Trafik, imar, çok para ve vakit gerektiren temel sorunlar ancak insanların karınlarını doyurmak daha kısa vadede çözülebilir. Şu anda çocuklar gerekli vitaminleri alamıyor, öğrenciler aç yatıyor. Biz kendi şehrimizden de vatandaşımız da sorumluyuz ve kentimizde bunu en az hissedilir bir seviyeye getirmek zorundayız. Belediyenin kaynağı ne? Kaynak, vatandaş. Ondan aldığımızı finansı iyi yönetip bu temel sorunları çözmeliyiz. 12 tane mühendisten oluşan bir kadro ile Eskişehir’in altyapı ve üstyapı sorunlarına yönelik çözümler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

melih-aydin-2-vddy.jpg

“YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İN YORGUNLUĞU VAR”

Yılmaz Büyükerşen’in yeniden aday olmayacağını düşündüğünü belirten Aydın, “onun yerinde olsam aday olmazdım. Çünkü 25 yıllık bir başarı hikayesi var ve kabul edelim ki, yaş bir kıstas olmasa da fiziksel olarak sıkıntıları ve bir yorgunluğu var. Biz onu itibarlı bir şekilde uğurlamak durumundayız, vatandaş olarak Melih Aydın’ın görüşüdür bu. Ancak siyasi olarak onun aldığı her karara saygı duymakla birlikte onun gibi bir tecrübe ile yarışmaktan da gurur duyarım. ‘Boynuz kulağı geçer’ diye bir söz var, kazanacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

"ESKİŞEHİR'İN 2.5 MİLYAR LİRALIK BORCU VAR"

Yıldırım’ın “25 yıldır başarılı ise Büyükerşen neden devam etmesin?” sorusuna da cevap veren Aydın, şunları söyledi:

“Yılmaz hoca, ‘son 10 yılda, daha önce yaptıklarının kaymağını yedi’ diyebiliriz. Bazı sorunlar görmezden gelindi, bu sorunlarla ilgili soru sormaktan dahi çekinildi. Son 10 yıldır Eskişehir’de büyük bir yatırım yok, trafikle ilgili 10 yıldır hiç bir şey yapılmadı. Sorunun kaynağını bulmamız lazım. Başkan seçildiğimde belediyenin finans tablosu ile yüzleşmek için can atıyorum. Belediyeye gelen paranın sadece yüzde 16'sı ile yatırıma gidildiği yönünde bir bilgi var, Büyükşehir’de 2.5 milyar liralık bir borçtan söz ediyoruz, ancak siz büyük bir proje ve benzeri şeyler görüyor musunuz?”

MELİH AYDIN KİMDİR?

1987 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Süleyman Çakır Lisesi ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere tüm okul hayatını Eskişehir’de tamamladı. İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. Aslan adında bir oğlu lan Aydın, genç yaşından bu yana ticaretin içerisinde yer alıyor.

Yaklaşık altmış yıldır lunapark sektöründe faaliyet gösteren bir aile olduklarını ifade eden Aydın 2010 yılında radikal bir kararla aile şirketinden ayrılıp, kendi markasını kurdu. AVM içi eğlence merkezleri işletmeciliği, açık alan lunapark faaliyetleri ve lunapark makineleri üretimi yapıyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında üretim faaliyetlerini sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar