Zamlar isyan ettirmişti! Bakanlığın kararıyla iki üründe indirim başladı

Zamlar isyan ettirmişti! Bakanlığın kararıyla iki üründe indirim başladı
Peş peşe gelen zamlar isyan noktasına getirmişti. Bakanlığın kararıyla beraber indirim haberleri gelmeye başladı. İşte etiket fiyatı düşen iki ürün...

Son zamanlarda tavuk etinde artış görülmesiyle birlikte Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, fiyatları düşürmek amacıyla tavuğa ihracat yasağı getirdiğini duyurdu. Alınan kararla birlikte tavuk etlerinde indirime gidildi.

ihracatTavuk etinden sonra zamlarla rekor kıran kırmızı et için de Et ve Süt Kurumu eyleme geçti.

Tavuk eti fiyatlarındaki aşırı artışlar sonrasında ihracatta kısıtlamaya gidildi. Bu önlem, iç piyasadaki baskıyı hafifletti ve fiyatların düşmesine yol açtı.

Kasap Zafer Kadife, tavukların ellerinde kalması nedeniyle ihracat yapamadıklarını ve bu durumun kasaplara saldırıya dönüştüğünü ifade etti.

tavuk

TAVUK FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Tavuk fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşandı. Geçen hafta kasaplara gelen tavuk fiyatları 93 lira iken, bu hafta 84 liraya kadar geriledi. Kanat fiyatlarında da 185 TL'den 145 TL'ye düşüş gözlendi. Kasaplar, fiyatların daha da gerilemesini bekliyor. Kasap Kadife, "Son 3 günde 45 kasa tavuk geldi. Kamyonlar artık doldu, yerleri yok, bu yüzden fiyatı verip getiriyorlar." şeklinde açıklamada bulundu.

kirmizi-et-aa-1550575

KIRMIZI ETE BİR HAFTADA İKİNCİ İNDİRİM

Et ve Süt Kurumu'nun adımının ardından kırmızı et fiyatlarında düşüş yaşanıyor. İstanbul Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, "Geçen kesim ve yarınki kesim olmak üzere et fiyatlarında indirimler başladı." açıklamasında bulundu.

et

ET VE SÜT KURUMU DEVREYE GİRDİ

Son dönemde kırmızı et fiyatlarında artış yaşanırken Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya müdahalesiyle fiyatlar düşüşe geçti. Kasaplar Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, 20 lira indirim beklentisi içinde olduklarını ve kurban eti arzıyla birlikte vakıflara yapılan et tedariğinin de düşüşte etkili olduğunu belirtti.

Tüfekçi, esnafın bu düşüşü müşterilere indirim olarak yansıtabileceğini ifade etti ve fiyatların düşüşünün devam etmesi halinde daha fazla indirimin mümkün olabileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar