Özgür Özel'den dikkat çeken sözler: O kaya gibi duran yüzde 25 bir dağılırsa...

Özgür Özel'den dikkat çeken sözler: O kaya gibi duran yüzde 25 bir dağılırsa...
CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Düzce İl Kongresi’nde konuştu. Özel,, parti tabanında duygusal bir kopuş yaşandığını belirterek, yüzde 25 oy oranının kaybedildiği takdirde bir daha toparlanamayacağını söyledi.

İstifa tartışmalarının devam ettiği CHP’de, değişimin odağındaki isimlerden olan CHP genel başkan adayı ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel dün partisinin Düzce İl Kongresi’ne katıldı.

Kongrede konuşan Özel, dünyadaki otoriter liderlerin muhaliflerin yılgınlığından beslendiğini belirterek, “Bir duygusal kopuş yerel seçimlerde inanılmaz bir felaketi tetikleyeceği gibi, Türkiye’nin rejimi açısından da o kaya gibi duran, kimimizin burnunu büktüğü, kimimizin de zaten artmaz dediği o yüzde 25 var ya, o 25’i bir dağıttığında bir daha toplamak mümkün değil. Oysa bizim o yüzde 25 artırma ile meşgul oluyor olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

aa-20231015-32413763-32413759-chp-genel-baskan-adayi-ozel-duzcede-konustu.jpg

"NET BİR ŞEKİLDE AYRIŞTIK"

Bir dakika beklenirse bir daha şanslarının olamayacağını belirten Özel, “Kimseyi kırmadan, üzmeden. Bilhassa Sayın Genel Başkanımıza haksızlık ve vefasızlık etmeden. Farklı düşündüğümüz arkadaşlarla, nezaket ile ama net bir şekilde ayrıştık” diye konuştu.

“Yüzde 25’lik cam tavana ikna olmuş mahcup ve mahkum bir siyaseti reddediyorum” diyen Özel, şunları söyledi: ‘Biz yüzde 25’i geçemeyiz, ittifaklar kuralım’, elbette kuralım. ‘Onlara benzeyelim, onlara benzeşelim, onun dilini kullanalım, halk demeyelim, millet diyelim’. Milleti de diyelim ama halk demekten de korkmayalım”

aa-20231015-32413763-32413758-chp-genel-baskan-adayi-ozel-duzcede-konustu-001.jpg

"OYUNA GELMEYELİM"

Örgütü merkezine almayan her şeyi reddettiğini belirten Özel, "Karar süreçlerinin danışmanlarla yürütüldüğü, bizlerde olmayan aklın sağdan, daha sağdan danışmanlarla getirildiği, bizlerde layık görülemeyen kadroların sağdan kadrolarla doldurulduğu, baş üstünde bir yüzde 25’lik cam tavana ikna olmuş mahcup ve mahkûm bir siyaseti reddediyorum. Oyuna gelmeyelim diye diye oyuna gelme oyununa gelip, dünya kadar taviz vermeyen, altı oku canı gibi savunan bir partiye ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar