İzmir'deki deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik uyarı: O bölgeyi işaret ederek tarih verdi!

İzmir'deki deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik uyarı: O bölgeyi işaret ederek tarih verdi!
Ege Denizi'nde, İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin ardından uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Artçı sarsıntılar 2 hafta boyunca devam edecek" şeklinde konuştu.

Ege Denizi'nde, İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Artçı sarsıntılarının 2 hafta boyunca devam edeceğini" ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 08.19 sıralarında Ege Denizi'nde Menderes ilçesi açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

deprem7.webp

Depremin Menderes'e olan mesafesi 5.42 kilometre olarak belirlenirken, derinliği ise 8.51 kilometre olarak ölçüldü. Menderes ve çevre ilçelerden hissedilen depremde, şimdilik herhangi bir hasarın oluşmadığı belirtiliyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından depremi değerlendirdi.

36.jpg

Ercan'ın söz konusu ifadeleri şöyle:

"Kuşadası Pamucak Körfezi'nin kuzeyinde saat 08.19'da M5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ben, bu depremin ana deprem olduğunu düşünüyorum. Artçı sarsıntıların 2 hafta boyunca azalarak devam edeceğini tahmin ediyorum. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı deprem olabilir. Bu büyüklükteki depremler bu bölgede genellikle yıkıcı olmaz. Endişelenecek bir durum yok."

000-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar