Kemik erimesi çocuklukta ortaya çıkıyor

Kemik erimesi çocuklukta ortaya çıkıyor
Prof. Dr. Zeynep Cantürk, 50 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinde görülen kemik erimesinin aslında çocukluk döneminden başlayarak ortaya çıktığını ve önüne geçilebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Cantürk, "Artık kemik erimesinin erişkin yaşta kendini gösteren bir hastalık olduğunu biliyoruz. Ancak çocukluk döneminde başlayan bu süreç, erişkinlikte klinik olarak belirgin hale geliyor. Bu hastalığı önlemek elimizde" dedi.

Kemik yapımının 30 yaşına kadar devam ettiğini açıklayan Prof. Dr. Cantürk, "Yapılan yeni araştırmalarla kemik yapımının 30 yaşına kadar devam ettiği ortaya çıktı. Bu süre zarfında yeterli kalsiyum alımı, D vitamini düzeyinin normal aralıklarda tutulması ve düzenli egzersiz yapılması kemik kütlesini güçlendirebilir. Kemik kütlesinin büyük ölçüde genetik faktörlere bağlı olduğu bilinse de, sağlıklı yaşam tarzıyla bu kazanımın artırılabileceği görülüyor. Bu nedenle, çocukluk döneminden itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi ve düzenli kemik taramalarının yapılması önemlidir" şeklinde konuştu.

Kemik erimesinin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cantürk, çocuk yaşta yapılan kemik taramalarının önemine dikkat çekti. Cantürk, "Artık kemik erimesinin çocukluk döneminde başladığı ancak erişkinlikte belirgin hale geldiği biliniyor. Bu hastalığı önlemek için risk altındaki bireylerin çocukluktan itibaren sağlıklı yaşam tarzını benimsemesi ve düzenli kontrol altında tutulması gerekiyor. Erken tedavi ile kemik erimesinin olumsuz etkileri önlenebilir" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar