Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

27-01-24-01gun-page-0001-002.jpg

MAAŞLARA VE HAMMADDEYE ZAM, ZİNCİR MARKETLERE ETİKET MESAİSİ YAPTIRDI

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam, özellikle tüm süt ürünlerini etkiledi. Ulusal Süt Konseyi'nin 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde çiğ süt fiyatlarına yüzde 17.4 zam yapılacağını açıklamasının ardından marketlerde fiyat etiketlerinin değiştiği görüldü.

Peynire yüzde 30'luk bir zam yapıldığı da ortaya çıktı. Çiğ süt fiyatlarındaki artışın ardından fiyatlar adeta uçtu; örneğin, 150 lira olan bir yoğurt, 220 liraya yükseldi. Bir gecede neredeyse 70 liralık bir zam uygulandı.

950 gram tereyağının fiyatı, 3 gün önce 352 lira 50 kuruşken, dünkü fiyatı 418 liraya yükseldi. Yani tek seferde 60 lira zam geldi. Bir beyaz peynirin fiyatı ise 159 lira 50 kuruştan 190 liraya yükseldi. Yani 30 lira zamlandı. 1 kiloluk kaşar peynirin eski fiyatı 120 lira iken, yeni fiyatı 160 liraya yükseldi. Yani tek seferde 40 lira artış oldu.

Damacana suda ise durum değişmedi; 19 litrelik bir suyun fiyatı 70 liradan 100 liraya çıktı.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜ SEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, yapılan zamlarla ilgili olarak, "Peynir fiyatlarında bildiğiniz üzere zamlar peş peşe geliyor. Üreticiler için Ulusal Süt Konseyi'nin yapmış olduğu zam ve piyasada oluşan fiyatlar ayın 22’sinden itibaren geçerlidir. Ancak bunun anons edilmesi, bu verilerin bilinmesi piyasada rafları biraz daha erkenden fiyatları artırmaya sebep verdiği anlaşılmıştır" dedi.

Solakoğlu, “Marketler çiğ süt zammı gelmeden harekete geçip etiketleri değiştirmeye başladılar. 17-22 Ocak tarihleri arasında market raflarında fiyatlar değişti” ifadelerini kullandı. Bir esnaf ise konuyla ilgili olarak, “Süt fiyatlarına 22 Ocak’ta artış olacakken, peynir fiyatlarına yüzde 30 zam gelmiş oldu” diye konuştu.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar