İmamoğlu'nun adayının üstü çizildi: CHP'nin İzmir adayı genel merkezi karıştırdı

İmamoğlu'nun adayının üstü çizildi: CHP'nin İzmir adayı genel merkezi karıştırdı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ettikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde aday adayı olan Buğra Gökçe’nin yerine aday gösterilecek kişi belli oldu. Peki öne çıkan bu isim kim? Detaylar haberde…

31 Mart seçimlerine aylar kala, partiler aday belirleme sürecinde yoğun çalışmalar yürütüyor. CHP'de de seçimler öncesinde adaylık süreci, 5 Ocak'ta gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi gündemdeki yerini koruyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için 5 Ocak Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı yapılacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yeniden aday gösterilebileceği ve PM’ye sunulabileceği belirtiliyor.

ADANA VE MERSİN’DE ESKİ BAŞKAN İLE DEVAM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı netleşmiş olsa da henüz PM'ye sunulmamıştı. Parti yönetimi, Çerçioğlu’nun İzmir adaylığının gündemde olmadığını, bu yönde iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Çerçioğlu'nun Aydın'dan aday gösterileceğini ifade ediyor.

CHP'nin yaptırdığı anketlerde yüksek memnuniyet oranları elde eden, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeniden aday gösterilmesi kesin gözüyle bakılıyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da yeniden aday gösterilme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

CHP'DE 'MYK ÜYELERİ ADAY OLMASIN' DÜŞÜNCESİ

Kamuoyu anketlerine göre CHP'nin gölge kabinesinde İçişleri Bakanlığı’ndan sorumlu olan İzmir Milletvekili Murat Bakan, en çok tercih edilen isim olmasına rağmen, CHP kaynakları parti kalesi olarak kabul edilen bölgelerde milletvekillerinin veya MYK üyelerinin aday gösterilmemesi yönünde bir eğilim olduğunu belirtiyorlar.

yilmaz-buyukersen.jpg

yilmaz-buyukersen.jpg

BÜYÜKERŞEN YENİDEN ADAY OLACAK MI?

CHP'de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan bazı isimlerin değiştirilme eğiliminde olduğu konuşuluyor. Bu çerçevede 5 dönem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Osman Gürün, Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan Ülgür yeniden aday gösterilmeyecek. Ancak, 5 dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen'in adaylık konusunda bir karar almadığı belirtiliyor. CHP kaynakları, Eskişehir'in simgesi haline gelen Büyükerşen'in isteği dışında yerine başka bir ismin aday gösterilmesinin olasılığının düşük olduğunu ifade ediyorlar.

ANTALYA ADAYLIĞINDA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Antalya'da ise, CHP'nin seçimin kritik olduğunu gördüğü bir il olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Mevcut Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in memnuniyet anketlerinin düşük gelmesi üzerine, son kararın kamuoyu anketlerine bakılarak verileceği ifade ediliyor. Eğer Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmemesi kararı alınırsa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın en güçlü aday olarak değerlendirildiği aktarılıyor.

TEKİRDAĞ’DA KADIN ADAY ÖN PLANDA

Parti kaynaklarına göre, CHP’de Tekirdağ'da mevcut başkan Kemal Albayrak’ın yeniden aday gösterilme olasılığı düşük görülüyor. Önceki dönem Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in belediye başkanlığına aday gösterileceği de iddia ediliyor.

ergel.jpg

İZMİR'DE KADIN ADAY İSTENİYOR

CHP'nin Ocak ayı sonuna doğru açıklamayı planladığı iller arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde "kadın aday" seçeneğinin öne çıktığı belirtiliyor. Bu kapsamda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in isminin öne çıktığı parti içi kulislerde sık sık konuşuluyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar