AKP'de İstanbul için adaylık çalışması hızlandı: Erdoğan'ın masasındaki son raporda hangi isimler var?

AKP'de İstanbul için adaylık çalışması hızlandı: Erdoğan'ın masasındaki son raporda hangi isimler var?
Yerel seçimlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun karşısına güçlü bir aday çıkarmayı hedefleyen AKP’nin masasındaki en güçlü isim ortaya çıktı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya katılan bu isim kafaları oldukça karıştırdı.

Gülsüm Alpkıray / ÖZEL HABER

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, iktidar ve muhalefet partileri seçim çalışmalarına hız kazandırdı. Özellikle büyükşehir adaylıkları konusunda ‘ince eleyip sık dokuyan’ siyasi partiler en güçlü adaylarını kıyasıya bir rekabetin içerisine sokmaya hazırlanıyor.

Ana muhalefet partisi CHP’de İstanbul ve Ankara adayları açıklanmışken, AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı’ndan bu iki il için herhangi bir açıklama yapılmadı. Birçok AKP’li milletvekili ve bakanın isminin geçtiği kulislerde ön planda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küçük damadı Selçuk Bayraktar’ın isimleri geçiyor.

Peki bu noktada adaylığa en yakın isim kim? Son zamanlarda AKP tarafından yapılan anket ve teyamül yoklamalarında Ali Yerlikaya’nın adaylık konusunda isminin ön sıralarda yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Ali Yerlikaya, İBB adaylığının söz konusu olmadığını belirtse de, AKP’nin bu anlamda Yerlikaya’da ısrarcı olduğu ifade ediliyor.

Süleyman Soylu’dan sonra İçişleri Bakanlığı’na getirilen Yerlikaya’nın özellikle son dönemlerde çökerttiği çetelerle ve yaptığı başarılı operasyonlarla İstanbul adaylığına en uygun isim olduğu aktarılıyor.

‘MUHALİF SEÇMENİN OYUNU KAZANABİLİR’

Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, Valilik yaptığı dönemde İstanbul ile yakından ilgilenen Yerlikaya’nın kentin fiziksel ve coğrafik yapısını iyi bilmesi adaylık için en büyük kriter olarak gösteriliyor. Öte yandan Yerlikaya’nın sosyal medya hesaplarından düzenli olarak yapılan operasyonlar konusunda halkı bilgilendirmesinin seçmenlerde güven oluşturabileceği öngörülüyor. 10 Kasım başta olmak üzere, Süper Kupa skandallarında Atatürk paylaşımları yapan Yerlikaya’nın muhalif seçmenden oy kazanabileceği de belirtilirken, bu noktada İmamoğlu’nun en güçlü rakibi olarak gösteriliyor.

O HAREKETİ DİKKAT ÇEKTİ

Tüm bu iddialar söz konusuyken, Yerlikaya’nın her sabah saat 08.00- 09.00 saatleri arasında paylaşım yapması ancak bunu dün es geçmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Bakan Yerlikaya’nın dün sabah saatlerinde AKP Genel Merkezi'nde süren adaylık toplantısına katılması İBB adaylığı için ismi açıklanacak? İddialarını daha da güçlendirdi. 5 Ocak tarihinde tüm adaylarını duyurması beklenen AKP’nin İstanbul konusuna en kısa zamanda bir netlik kazandırması bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar