İYİ partili gençlerin Erdoğan ve Bahçeli broşürlerine gözaltı! Tepkiler çığ gibi büyüdü

İYİ partili gençlerin Erdoğan ve Bahçeli broşürlerine gözaltı! Tepkiler çığ gibi büyüdü
İYİ Parti Gençlik kolları üyesi 3 kişi, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı broşürleri dağıttıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Üç İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı, "Türkiye'nin Araplaşması için oyunuzu bize vermeye devam edin" yazan broşürler dağıtırken İstanbul'da gözaltına alındı ve karakola götürüldü. Gözaltına alınan üyelerin ifade vermesi istendi ve kendilerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması yöneltildi.

1704242165912-1704236766144-en-son-ozel-haber-psd-si-3.jpg

"İYİ PARTİLİ KARDEŞLERİMİZE DOKUNAMAZSINIZ"

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, gözaltına alınan 3 genç için sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel tertemiz, pırıl pırıl genç vatanseverlerdir. Yaptıkları işte hatalı hiçbir şey yok” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin görüşlerini en demokratik yolla ifade etmek istediklerini vurgulayan Kavuncu, “Türk gencine, İYİ Partili kardeşlerimize fikrinden dolayı dokunamazsınız" dedi.

whatsapp-image-2024-01-02-at-23-43-46.jpeg

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşanan olayı sert bir dille eleştirdi. Akşener, "Türksüz Türkiye hayal edenler bu gece de iş başında... İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel sadece demokratik haklarını kullandıkları için şu anda karakolda ifade veriyor" ifadelerini kullandı.

Süreci arkadaşlarıyla birlikte bizzat takip ettiğini aktaran Akşener, "Gencecik evlatlarımızı tutuklayarak ülkemizdeki acı gerçekleri örtmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki; sizde her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var!" dedi.

"NESİ TAHRİK, NESİ AŞAĞILAMA... NESİ SUÇ?"

Olaya dair tepkiler artarken, gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından karakol tutanağını paylaşarak, "İYİ Partili üç genç bu akşam İstanbul’da, 'Türkiye’nin Araplaşması için oyunuzu bize verin!' yazılı olan ve Cumhur İttifakı’nı eleştiren broşür dağıttıkları için halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamaktan gözaltına alındılar. Bunun nesi tahrik, nesi aşağılama... Nesi suç?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

1704238587268-gc-3-h-k-8-j-xiaimo-kd.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar