İfadeye çağrıldığı iddia edilmişti: Fatih Altaylı'dan ilk açıklama

İfadeye çağrıldığı iddia edilmişti: Fatih Altaylı'dan ilk açıklama
DHA'nın "Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı” haberine Altaylı’dan ilk açıklama geldi. İfadeye çağrılmadığının altını çizen Altaylı, çağrılsa da buna şaşırmayacağını belirtti.

Demirören Haber Ajansı (DHA), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazeteci Fatih Altaylı hakkında bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattığını açıklamış ve 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldığını öne sürmüştü.

Hakkında iddialara T24 aracılığıyla yanıt veren Gazeteci Fatih Altaylı, "Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazeteci Fatih Altaylı hakkında, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşünün ardından "Tevhid" bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy için "Eline sağlık" yazdığı paylaşımıyla ilgili "suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlattığı belirtildi.

Ayrıca, gazeteci Fatih Altaylı'nın 24 Aralık 2023 tarihinde YouTube üzerinden yayınladığı bir videoda Ankara'da düzenlenen İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı ifadeler de soruşturma konusu oldu. Altaylı'nın bu videoda kullandığı sözler sebebiyle "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen ayrı bir soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar