Son dakika... Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Son dakika... Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu
Son dakika… SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı belli oldu. Açıklanan verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri %37,57 zam alacak. Memur ve memur emeklileri de %15'lik sözleşme zammına ek olarak %31,5 enflasyon farkı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 enflasyon verilerine göre, enflasyon yüzde 65 olarak belirlendi. Bu veriler doğrultusunda memur ve memur emeklileri için maaşlara yapılacak zam oranı yüzde 49,25 olacak.

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına refah payı eklenmemesi durumunda, bu kesimin maaşlarına yüzde 37,57 oranında zam yapılmış olacak.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YÜZDE 15

Memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlendiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine göre, bu yılın ilk yarısı için yüzde 15 ve enflasyon farklarından oluşan bir artış yapılacak.

Memurların aldığı yüzde 49,24'lük oranın yüzde 15'lik kısmı, ocak ayında maaşlara yansıtılacak olan zamı temsil ediyor. Geriye kalan yüzde 29,78 ise enflasyon farkından kaynaklanan artışı ifade ediyor.

Özetle, 2023'ün resmi enflasyon oranının yüzde 65 olması, memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarının belirlenmesinde etkili olacak ve maaşlara yansıtılacak artışlar bu doğrultuda şekillenecek.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar