Adalet Partisi lideri Vecdet Öz İstanbul’da İmamoğlu’nu bekleyen tehlikeyi açıkladı: CHP’yi uyardı

Adalet Partisi lideri Vecdet Öz İstanbul’da İmamoğlu’nu bekleyen tehlikeyi açıkladı: CHP’yi uyardı
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin İBB adayını Murat Kurum olarak açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu’nun kaybedebileceğini açıkladı. CHP’ye uyarılarda bulunan Öz, partinin büyük bir ittifak kurması gerektiğini vurguladı.

Yerel seçimlere 3 aydan kısa bir süre kala, AKP’nin İstanbul adayı oldukça merak ediliyordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar yapılan Aday Tanıtım Toplantısı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için eski çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum’u seçtiklerini duyurdu.

Bu açıklamanın ardından, seçim sonuçları ve anketlerle ilgili çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimlere dair en çarpıcı yorumlardan biri de Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'den geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yerel seçimlere ilişkin ciddi uyarılarda bulunan Öz, ‘CHP'nin İstanbul'u kaybedebileceğine’ dikkat çekti.

Sözlerine "2019'da sadece 13 bin 729 oy farkla galip gelen CHP, seçime bu kez Millet İttifakı desteği olmadan giriyor. Bu ise aradaki farkı çok geriye çeken büyük bir handikaptır" diyerek başlayan Öz, Cumhur İttifakı'nın blok halinde seçime gireceğini ve bu durumun önemli bir avantaj olduğunu belirtti.

"CHP YÖNETİMİNİ İKAZ EDİN"

Kendisine göre, AKP seçmeni adayların icraatlarından çok liderlerinin söylediklerine göre hareket ediyor. Bu noktada, CHP'nin ittifak desteğini sağlayamamasının ciddi bir seçim handikapı oluşturduğuna dikkat çekti.

Öz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "İttifak görüntüsü, katılan parti oylarının dışında sinerji oylarını beraberinde getiriyor! Sizler bizleri değil bunu göremeyen ya da görmek istemeyen CHP yönetimini ikaz ediniz!"

"NE YAPIP EDİP BÜYÜK BİR İTTİFAK KURUN"

Ayrıca, Öz, diğer partilere de seslenerek birlik çağrısında bulundu. Öz, açıklamasında, "Millet İttifakı bileşenlerini, Adalet Partisi’ni, Genç Parti’yi, Zafer Partisi’ni, Memleket Partisi’ni, Doğru Parti’yi, Bağımsız Türkiye Partisi’ni, Milli Yol Partisi’ni tekrar tekrar arayın, ikna edin, aday koymuşlarsa geri çektirin ve ne yapıp edip büyük bir ittifak kurun" ifadelerine yer verdi.

Vecdet Öz, sonuç olarak, seçimlerin sadece bir siyasi mücadele olmadığını, Cumhuriyet ile Siyasal İslam rejimi arasında bir kader seçimi olduğunu vurgulayarak, tüm partileri bu bilinçle hareket etmeye çağırdı.

Öz'ün paylaşımı şu şekilde:

023701739-vecdet-oz-ic.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar