Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

12-01-24-01gun-page-0001-001.jpg

YARGIBAĞIMSIZLIĞI YOKSA YARGIDA REFORM OLMAZ!

Yargı bağımsızlığı sağlanmadan yapılacak düzenlemelerin kağıt üzerinde kalmaya mahkûm olduğunu vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, “Böyle düzenlemelerden reform çıkmaz” dedi.

ANAYASA YOK SAYILIYOR

Ankara Barosu öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Hukuk konuşan TBB Başkanı Sağkan, şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, Anayasa’nın yok sayıldığı bir düzende yapılacak mevzuat değişikliklerinin hiçbir anlamı olmayacağı gibi yeni anayasa tartışmaları da başlamadan sona ermiş demektir.”

KAĞIT ÜSTÜNDE DÜZENLEME

Yargı ve temel haklar alanı, ülkemizin en çok eleştiri aldığı konuların başında geliyor. Yargı bağımsızlığı sağlanmadığı müddetçe, savunma hakkının etkin şekilde kullanımını sağlayacak düzenlemeler hayata geçirilmedikçe yapılacak düzenlemeler kağıt üzerinde kalmaya mahkumdur ve bu çerçevedeki hiçbir düzenlemeden de reform çıkmaz.

HUKUK ÖRGÜTLERİNİN BORCU

Ülkemizde bağımsız yargının tesisi ve başta adil yargılanma hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükleri koruyan, masumiyet karinesi, lekelenmeme hakkı gibi evrensel hukuk prensiplerini içselleştirmiş bir yargı düzeni için yapılacak reformların hayata geçirilmesi, hukuk örgütleri olarak bizlerin ülkemize en temel borcumuzdur.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER ÖNEMLİ

Bize göre yargı reformu; hak ve özgürlüklerin genişletilerek koruma altına alındığı, yargı bağımsızlığının sağlanarak adalete güvenin tesis edildiği, yargının kurucu unsurlarından olan savunmanın güçlendirilerek savunma hakkının etkin şekilde kullanımının sağlandığı bir perspektifi ortaya koymalıdır.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar