Fransa'nin eşcinsel Başbakanı Gabriel Attal, sevgilisini kabineye dahil etti: Bu torpil ülkeyi karıştırdı...

Fransa'nin eşcinsel Başbakanı Gabriel Attal, sevgilisini kabineye dahil etti: Bu torpil ülkeyi karıştırdı...
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından başbakanlığa atanan 34 yaşındaki Gabriel Attal, 2017 yılından beri birlikte olduğu sevgilisi Stéphane Séjourné'yi kabineye dahil etti. Bu hamle, ülkede tartışmalara neden olurken, dünya basının gündemine oturdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından başbakanlığa atanan 34 yaşındaki Gabriel Attal, 2017 yılından beri birlikte olduğu sevgilisi Stéphane Séjourné'yi kabineye dahil etti.

Bu karar, ülkede geniş çaplı tartışmalara neden olurken, dünya basınının da gündeminde yer aldı. Attal'ın sevgilisini Avrupa ve Dışişleri Bakanı olarak ataması, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda farklı görüşlere yol açtı.

01.jpg

Fransa'da Başbakanlık görevine atanarak yeni kabinesini oluşturan Gabriel Attal, dikkat çeken bir karara imza attı. Attal, 2017 yılından beri birlikte olduğu sevgilisi Stéphane Séjourné'yi kabinesine Avrupa ve Dışişleri Bakanı olarak atadı.

.webp

Bu atama, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Séjourné, atamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan'ın teklifi üzerine, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından atandım. Bunun çok büyük bir ve gurur verici olduğunun farkındayım. Ülkemizin eşsiz sesini dünyaya taşımak benim görevim olacak." ifadelerini kullandı.

002.webp

FRANSA TARİHİNDE İLK EŞCİNSEL BAŞBAKAN

Emmanuel Macron tarafından başbakanlığa atanan eski eğitim bakanı Gabriel Attal, Fransa tarihindeki en genç ve ilk açık eşcinsel başbakan olarak göreve başladı.

0003.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar