Hayaller gerçek oldu: Çinli şirket uçan araba konseptini tanıttı

Hayaller gerçek oldu: Çinli şirket uçan araba konseptini tanıttı
Çin merkezli Xpeng şirketi, AeroHT adını taşıyan iki uçan araba konseptini tanıttı. İlk konsept, katlanabilir pervanelere sahip bir otomobili içerirken, ikinci konsept ise içinden bir drone çıkan kamyoneti içermektedir.

Xpeng, Çin merkezli bir şirket olarak, AeroHT adlı iki farklı uçan araç konseptini sergiledi. İlk konsept, kendisine ait katlanabilir pervanelere sahip bir otomobili içermekteyken, ikinci konsept ise içinden bir drone şeklinde bir uçan araba çıkan kamyoneti içermektedir.

Elektrikli otomobil konusunda öncü olarak bilinen Tesla'nın karşısında, özellikle sunduğu otonom özelliklerle dikkat çeken Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, rekabeti sürdürüyor.

4.webp

Geçtiğimiz yıl uçan otomobil prototipini tanıtan Xpeng, şimdi de geleceğin uçan otomobillerine dair iki farklı konsepti sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

İÇİNDEN DRONE ÇIKAN BİR PERVANELİ OTOMOBİL...

Xpeng'in sunduğu ilk konsept, katlanabilir pervanelere sahip bir otomobilden oluşuyor. Diğer konsept araç ise içerisinden bir drone taksi çıkaran bir kamyonet. Bu sayede araç, karada ve havada hizmet verebilme yeteneğine sahip.

3-001.webp

Altı tekerlekli ana araç, Tesla'nın Cybertruck kamyonetine oldukça benzer bir tasarıma sahip. İçinde taşınan elektrikli drone ise manuel ve otomatik olarak kontrol edilebiliyor, ayrıca iki kişiyi taşıma kapasitesine sahip.

1.webp

SERi ÜRETİME GEÇEÇEK

Xpeng, ilginç modüler aracının seri üretime geçeceğini duyurdu. Ancak, bu sistemin hayata geçirilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyulabilir.

2.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar