Gazze'den 7. tahliye operasyonu! 85 yaralı Türkiye'ye geldi

Gazze'den 7. tahliye operasyonu! 85 yaralı Türkiye'ye geldi
İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarında yaralanan 85 hasta Türkiye'ye getirildi.

Gazze'deki hasta ve yaralılara yönelik yardımları sürdüren Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda gerçekleştirilen tahliyeler kapsamında 7. seferi düzenledi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir A400M ve bir C-130 tipi nakliye uçağı, toplam 85 hasta ve yaralı ile birlikte 106 refakatçiyi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan alarak Ankara'daki Etimesgut Askeri Havalimanı'na getirdi.

Türkiye'nin Gazze'deki hasta ve yaralılara yönelik insani yardım çabaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle tedavilerine devam edemeyen kişilere destek olma amacıyla devam ediyor. Türk Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bu tahliye operasyonu, Gazze'deki zorlu şartlarda sağlık hizmetlerine ulaşma imkanları sınırlanan hastalara umut olmayı hedefliyor.

Ankara'ya getirilen hasta ve yaralılar, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin ilk kontrolleri sonrasında Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'ne sevk edildi. Türkiye'nin bu insani yardım çabası, bölgedeki sağlık sistemine olan destekleriyle dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar