Geçen yıl verdiği sözü tutamadı: Bakan: Nebati'den büyük hayal kırıklığı

Geçen yıl verdiği sözü tutamadı: Bakan: Nebati'den büyük hayal kırıklığı
Enflasyonun resmi rakamlarla yüzde 90 seviyesine kadar yükseldiği 2022'de bir vaat vererek, ''2023 seçimlerine tek haneli enflasyon ile gireceğiz ''diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yine sözünde duramadı. İşte paylaşılan son enflasyon rakamı ve Nebati'nin yeniden gündem olan tweeti.

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Seçimlerin yaklaşması ile pek çok yeni vaat açıklayan AKP''nin, daha geçen sene verdiği sözleri yerine getiremediği bir kez daha gündem oldu.

Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" tweeti sosyal medyada yeniden gündem oldu.

TÜİK RAKAMIYLA BİLE YÜZDE 50

TÜİK, mart ayında tüketici fiyatlarının aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 arttığını açıklamıştı.

Enflasyon verisiyle ilgili paylaşım yapan Bakan Nebati''nin "2022 yılı Ekim ayında yüzde 85’lere kadar yükselen enflasyon, attığımız isabetli adımların etkisiyle düşüşe geçmiş, Mart 2023 itibarıyla yüzde 50,5 seviyesine kadar gerilemiştir" ifadelerini kullanmasının ardından geçen yılın mart ayında paylaşılan tweeti yeniden gündem oldu.

BİR SENEDE TEK HANE DEMİŞTİ

Nebati, 3 Mart 2022''de paylaştığı tweetinde "2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz. Unutmayalım ki gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" ifadelerini kullanmıştı.

1680525680614-fsx-61-y-1-wyam-4-krm.jpg

ENAG ise mart ayında aylık enflasyonu yüzde 5,08, yıllık enflasyonu ise yüzde 112,51 olarak tespit etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar