EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? Milyonlarca hesaba para yatacak tarih ortaya çıktı

EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? Milyonlarca hesaba para yatacak tarih ortaya çıktı
EYT ile emekli edilen yaklaşık 2 milyon vatandaş ilk kez maaş alacakları tarihi merak ederken, hükümetten ve uzmanlardan gelen açıklamalarla hesaplara paraların yatacağı tarih de netleşmiş oldu. İşte detaylar...

ŞAHİN YILDIZ / GÜNBOYU

Hükümetin yıllarca sürer EYT kampanyası karşısında seçimlere aylar kala hayata geçirdiği yasa sonrası ilk maaşlar için bekleyiş devam ediyor.

Medyaya yansıyan bazı haberlerde ilk maaşların 6-8 ay gibi süreler sonra yatacağı iddia edilirken, resmi ağızlar ve konunun uzmanlarından ilk maaş için kesin tarihler gelmeye başladı.

DİLEKÇEYİ MART AYINDA VERENLER...

Kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren koşulları yerine getirmiş olan EYT’liler emeklilik dilekçesi verebileceklerdi. Dilekçeyi mart ayının herhangi bir gününde verenlerin EYT ilk maaşları 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanacak

Mart ayında dilekçe veren EYT''liler, nisan ayında ilk maaşlarını alabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ilk maaş tarihleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bilgin, "EYT maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelinin fazla mesaini artırdık. Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 bin. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar