Ulaştırma Bakanı ''10 yıl içinde uçan taksileri göreceğiz'' demişti: Özgür Demirtaş tek soruyla nakavt etti!

Ulaştırma Bakanı ''10 yıl içinde uçan taksileri göreceğiz'' demişti: Özgür Demirtaş tek soruyla nakavt etti!
2 yıl önce katıldığı bir yayında ''10 yıl içinde uçan taksileri göreceğiz'' diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yanıt ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Bakanın eski açıklamasını alıntılayan Demirtaş, ''O zaman Neden 30-40 Yıl geri ödemeli köprü yapıyorsunuz?'' sorusunu sordu.

GONCA BİLGİÇ / GÜNBOYU

2021 yılında Kapadokya Üniversitesi''nin ’Havacılıkta Gelecek ve Gelişen Teknolojiler Çalıştayı’na video konferans yöntemiyle katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havacılık sektörüne ilişkin büyük yatırımların olduğunu dile getirerek iddialı bir açıklama yapmıştı.

''''SADECE 10 YIL SONRA...''''

"Akıllı ve otonom ulaşım sistemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte önümüzdeki 10 yılda, insansız hava araçlarının çok daha gelişeceğini göreceğiz. Havayolu ulaşımında çevre hassasiyetinin gereği olarak elektrikli ve hatta güneş enerjili uçaklar gündemimizde olacak. Bunun yanında modüler uçaklarla birlikte, çok katlı uçaklar yaygınlaşacak. Sesle yarışacak hiper sonik uçakların dönemi başlarken, uçan taksileri de artık göklerde görmeye alışacağız."

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından seslenerek ''O zaman Neden 30-40 Yıl geri ödemeli köprü yapıyorsunuz?'' sorusuyla sert çıkıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar