Hastaneye gittiğinizde muayene olamadan dönebilirsiniz.. Son 3 ayda yurt dışına gitmek için başvuran doktor sayısında rekor

Hastaneye gittiğinizde muayene olamadan dönebilirsiniz.. Son 3 ayda yurt dışına gitmek için başvuran doktor sayısında rekor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “giderlerse gitsinler” dediği doktorlar, ülkeyi terk etmeye devam ediyor. Yurt dışına çıkış için gerekli olan “iyi hal belgesine” başvuru sayısının 2022 yılında 567'ken 2023’te 700 olduğu görüldü.

Kısa Dalga''da yer alan habere göre, Türk Tabipleri Birliği (TTB)’ye İyi hal belgesi almak için başvuru yapan hekimlerin 2023 yılının ilk üç ayında 700 olduğu görüldü.

TTB’nin sosyal medya hesabından duyurduğu verilere göre, 2023''ün ilk üç ayında 700 hekim iyi hal belgesi almak için başvuru yaptı. Türkiye''deki hekimlerin yurt dışına çıkışları 2016 yılından itibaren sürekli artış gösteriyor.

2022 yılında iyi hal belgesi için başvuru yapanların sayısı bir önceki yıla göre iki kat artarak, 567 olmuştu. Bu rakam, 2023 yılında da katlandı.

TTB, paylaşımında “Deprem bölgesinde görev alanlar başta olmak üzere, tüm meslektaşlarımızı tüketen ağır, güvensiz ve güvencesiz çalışma koşulları sona erdirilmelidir” notunu düştü. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar