EYT'de kademeli prim mağdurlarına müjde! 5000 prim günü hakkında şok iddia

EYT'de kademeli prim mağdurlarına müjde! 5000 prim günü hakkında şok iddia
28 Şubat'ta Meclis'e gelecek EYT tasarısı ile emekli olamayacak kademeli prim mağdurları hakkında yeni bir gelişme yaşandı. EYT konusunda uzman isim, 5000 prim gününe dönüleceğinin sinyalini verdi.

2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik kapısını açacak olan EYT düzenlemesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçerek 7 Şubat''ta yasalaşmak için TBMM Genel Kurulu''na gönderilmişti. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarını ileri bir tarihe ertelemiş ve bu karar ile birlikte EYT yasası da ileri bir tarihe kadar rafa kaldırmıştı. Meclis, 14 Şubat ve 21 Şubat tarihlerinde tekrar ertelemeye gitme kararı almış ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından EYT için yeni tarih 28 Şubat olarak açıklanmıştı.

"EYT YENİDEN ERTELENEBİLİR"

Bu akşam Hatay''da meydana gelen depremlerin ardından Meclis çalışmalarının yeniden ertelenebileceği iddiası ortaya atılırken, düzenlemenin içeriğine yönelik yeni bilgiler verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Onur Önal, EYT''ye getirilen ''kademeli prim sistemi'' nedeniyle emekli olamayacak vatandaşlar için ümit dolu sözler sarf etti.

EYT tasarısının ilk günlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çıkacak yasanın 8 Eylül 1999''dan önceki şartları kapsayacağını ve 5000 prim gün sayısının emeklilik için yeterli olacağını açıklamıştı. Ancak Meclis''e gelen düzenlemede, işe giriş tarihi 1999 yılına yaklaştıkça EYT''de aranan primin daha yukarı çekilmesi yüz binlerce emekli adayını hüsrana uğratmıştı. 

İşte Meclis''e gelen düzenlemeye göre EYT''li olmak için gereken prim gün sayısı...



5000 PRİMİ OLANLAR EYT''Lİ OLACAK MI?

EYT düzenlemesinin yeniden 5000 prim günü olarak düzenlenmesini bekleyen prim mağdurları, haftalardır seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Mağdurların çığlıklarına ise SGK Uzmanı Onur Önal''dan yanıt geldi. Önal, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurum Eyt hazırlığına başladı , başkancılık oynayanlar çıkmayacak , ertelenecek algısı peşindeler .Biz tüm enerjimizi 5000 prim gününe harcayalım kardeşlerim" ifadelerini kullandı. 



"BU KADAR GARİP KREDİ ÇEKTİ"

Önal, EYT düzenlemesinin başlangıçta 5000 prim günü olarak açıklanması ve emekli olmak için vatandaşların borçlanabilmek adına kredi çektiklerini hatırlatarak "5000 gün olacak diye bu kadar garip kredi çekti, borçlanma yaptı ödedi. Biz bunları yolda bırakmayız , yarıda bırakmayız , yarına bırakmayız …Bırakmayacağız" şeklinde konuştu 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar