Osmaniye’de dev uçurtma! Gören bir daha baktı

Osmaniye’de dev uçurtma! Gören bir daha baktı
Osmaniye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. Yılını Karaçay Doğa Parkı'nda düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları ve Uçurtma Festivali" ile kutladı.

Dev uçurtmaların sergilendiği festivalde Kadir Karayiğit ve Sedat Diker tarafından yapılan 6 metrelik dev uçurtma büyük ilgi gördü. Yağmura rağmen festival coşkusunu sürdüren vatandaşlar dev uçurtmanın altına sığınarak yağmurdan korundu.

aw192108-01.jpg

Festivalde konuşan Kadir Karayiğit, pandemi döneminde çocukları mutlu etmek amacıyla devasa uçurtmalar yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Karayiğit, "23 Nisan çocuklar için şenlikler düzenleniyor, biz de bu şenliklere insanlara video, fotoğraf görsellik amaçlı çocukların eğlenmesi için büyük uçurtmalar yapıyoruz. Her sene olduğu gibi en büyüğünü biz yaptık. Türkiye genelinde de bizi geçeceklerini sanmıyoruz. Boyu 6 metre 36 metrekare yapıyoruz. Rüzgar olması durumunda bu her türlü uçar. Rüzgar çıktığı zaman bu şekilde uçuracağız ve insanlara bir görsellik sunacağız" dedi.

aw192108-05.jpg

Festivalde 6 metrelik dev uçurtmayı gökyüzüne bırakan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ise, "Yağmurun rahmeti ve bereketi ile birlikte dev uçurtmayı hemşerileri ile birlikte uçurmanın mutluluğunu yaşadığını" belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar