EYT'lilere kötü haberi hükümet yetkilisi duyurdu: EYT bir kez daha ertelendi... İşte yeni tarih

EYT'lilere kötü haberi hükümet yetkilisi duyurdu: EYT bir kez daha ertelendi... İşte yeni tarih
Seçimlerin yaklaşması ile Meclis'e getirilen yasa henüz tamamlanmayan deprem felaketi ile karşı karşıya kalan Türkiye'de Meclis çalışmaları ertelendi. İşte hükümetin ilk olarak 21 Şubat olarak açıkladığı EYT'de yeni tarih...

Uzun yıllar boyunca görmezden geldiği EYT''yi seçimlere sayılı günler kala Meclis''e getiren AKP, hem kademeli prim iddiaları hem de sık sık erteleme kararları nedeniyle eleştiriliyor.

 

Meclis için öncelikle 14 Şubat''ta daha sonra ise 21 Şubat''ta çalışmaya başlanacak haberi verilirken, son olarak AKP''nin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, basın mensupları ile yaptığı bir sohbette 21 Şubat''ta EYT''yi gündemimize alacağız demişti. Elitaş''ın bu müjdeye günler kala Meclis''e verilen aranın 28 Şubat''a uzatıldığını açıklaması ise EYT bekleyen milyonlarca vatandaşı isyan ettirdi.



Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem" ifadelerini kullandı. 

Elitaş''ın paylaşımına binlerce EYT''li sert tepki gösterirken, EY Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak da söz konusu karar hakkında bir açıklama yayınladı. 

"GETİRİN YASAYI, BİTİRİN TASAYI" DEDİ

Özüpak, Elitaş''ın paylaşımını işaret ederek, "Milletçe derin üzüntüdeyiz. Acımız büyük lakin, Mustafa Elitaş, tarih veren de sizsiniz,öteleyen de.Olmaz! olmamalı! Kime inanalım.Gözümüz kulağımız 21 şubatla mecliste iken ötelenmek İSTEMİYORUZ. SÖZÜNÜZÜ TUTUN! GETİRİN TASTAMAM YASAYI, BİTİRİN TASAYI" sözleriyle tepkisini gösterdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar