EYT'de 5000 prim günü geri gelecek mi? Uzman isimden kademeli prim açıklaması

EYT'de 5000 prim günü geri gelecek mi? Uzman isimden kademeli prim açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinde prim şartını ilk olarak 5000 gün olarak duyurmuş, daha sonra Meclis'e gelen düzenleme ile "kademeli prim" sistemine geçilmişti. Tepkilerin ardından 5000 prim gününe dönüş olacak mı? SGK Uzmanı Onur Önal açıkladı.

21 Şubat''ta Meclis''e gelecek EYT düzenlemesi ile emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaş mutluluklarını yaşarken, haftalardır emekli olma hayalleri kuran ancak Meclis''e gelen düzenleme ile adeta şok geçiren prim mağdurları ise yetkililerden bir değişiklik yapmasını talep ediyor. 

Aralık ayında ayrıntıları netleşen tasarının "hiçbir şart" olmaksızın, 8 Eylül 1999 tarihinden önceki haliyle yasalaşacağı açıklanmıştı. Emekli olacağını düşünen 5000 prim sahibi vatandaşlar, kredi çekerek SGK borçlanması yaptı. Bu vatandaşların hayalleri ise Meclis''e gelen tasarı ile suya düştü. 

TBMM''ye gönderilen EYT tasarısında işe giriş tarihi 1999'' yaklaştıkça aranan prim gün sayısı yükseldi. Yetkililerin açıklamalarına güvenerek borçlanma yapan birçok EYT''li ise yine mağdur oldu. Peki 21 Şubat''ta oylanacak düzenlemede kademeli prim sistemi yürürlükten kalkacak mı? Konu hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal, şu ifadeleri kullandı:

"UMUDUMUZ ÇOK YÜKSEK"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan SGK Uzmanı Onur Önal, 5000 gün prim şartına geri dönülmesinin gerektiğini belirterek "5000 gün prim için umudumuz çok yüksek .Bu yanlıştan dönüleceğine çok eminim." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar