Netanyahu'yu ne korkusu sardı: Apar topar uluslararası liderlerle görüştü!

Netanyahu'yu ne korkusu sardı: Apar topar uluslararası liderlerle görüştü!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından kendisi hakkında bir tutuklama emri çıkarılması olasılığı konusunda endişeli olduğu bildirildi.

İsrail'in Maariv gazetesinde ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan bir haber yayımlandı. Haberde, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarma ihtimali nedeniyle Netanyahu'nun kaygılı olduğu belirtildi.

Netanyahu'nun son günlerde, özellikle ABD Başkanı Joe Biden dahil birçok uluslararası lider ve yetkiliyle, kendisi hakkında bir tutuklama emri çıkarılmasını engellemek için birçok telefon görüşmesi yaptığı vurgulandı.

f.jpg

Ayrıca, İsrail Başbakanı'nın Başkan Biden'a olası bir tutuklama emrine karşı önlem alması için dolaylı baskı yaptığı ifade edildi.

Netanyahu, 26 Nisan'da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Liderliğim altında İsrail, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin girişimleriyle kendini savunma hakkını tehlikeye atmamasını sağlayacak. Orta Doğu'nun tek demokrasisi ve dünyanın tek Yahudi devleti olan İsrail'in liderleri ve askerlerinin tutuklanma tehdidi kabul edilemez. Bu tehdide boyun eğmeyeceğiz." dedi.

thumbs-b-c-66c39e9b1caeffde077bdc54fc74b625.webp

OLASI TUTUKLAMA KARARINA KARŞI GÖRÜŞMELER YAPIYOR

İsrailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini bildirdi. Bu bağlamda Netanyahu'nun, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çekya ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarıldı.

srfg.png

Ayrıca, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı belirtildi.

İsrailli yetkililer, uluslararası tutuklama kararlarının alt seviyedeki askerler değil, politika yapanlar hakkında çıkmasını bekliyor. UCM'nin uluslararası tutuklama kararı alması durumunda, İsrail'in "UCM'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı bildirildi.

Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde de UCM'nin Gazze Şeridi'nde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve diğer üst düzey İsrailli yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı duyurulmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar