EYT'de ilk maaş ödeme tarihi netleşti! EYT'liler bayram ikramiye alacak mı? Uzman isim canlı yayında açıkladı

EYT'de ilk maaş ödeme tarihi netleşti! EYT'liler bayram ikramiye alacak mı? Uzman isim canlı yayında açıkladı
Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi yasalaşırken, emekli olanların ilk maaşlarını ne zaman alacağı merak konusu oldu. Peki ilk maaşlar ne zaman yatacak ve EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi? Uzman gazeteci Aykut Türel açıkladı. 

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Habertürk ekranlarında canlı yayında açıklamalarda bulunan Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Aykut Türel, merak edilen EYT sorusuyla ilgili konuştu. Türel, emekli olan vatandaşların alacağı ilk maaşı ve bayram ikramiyesinin yatırılacağı tarihi açıkladı.

Canlı yayında konuşan Türel''in açıklamaları şöyle:

"EYT düzenlemesine biz bir ayı geride bıraktık ilk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. Bunlardan yaklaşık bir buçuk milyonda geçen ay, yani Mart ayı içerisinde emeklilik dilekçesini sundu SGK başvuruları tek tek inceleniyor maaş hesaplamaları yapılıyor. Daha böyle somut anlaşılır bir şekilde anlatalım soruyla ve cevapla gidelim EYT''de ilk maaşı kim ne zaman alır? 

Mart''ta başvuru yaparlar Nisan itibariyle aylığı almaya hak kazanacak. Diyelim ki bir gecikme yaşandı herhangi bir hak kaybının yaşanmayacağını söyleyelim mayıs ayı içerisinde muhtemelen Mart ayında başvuru yapanlar nisan ayına şayet yetişmezse aylıklarını alabilecekler. Bayram ikramiyeleri ile ilgili  Mart ayında başvurusunu yapanlar nisanda Bayram ikramiyesini alabilecekler."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar