2000 TL olarak açıklanmıştı: Emekli bayram ikramiyelerine bir zam daha geldi

2000 TL olarak açıklanmıştı: Emekli bayram ikramiyelerine bir zam daha geldi
Emekli bayram ikramiyeleri 2000 TL'ye çıkartılmıştı. İlk başta 1000 TL olarak başlayan ikramiyelerin, 6 yıl içinde sadece 2 katına yükselmesi emekliler tarafındna hoşnutsuzlukla karşılanırken Kılıçdaroğlu'nun bayram ikramiyesi hakkında asgari ücrete sabitleme vaadi emeklileri heyecanlandırdı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı''nda olmak üzere yılda 2 defa ödenen emekli ikramiyeleri, bu yıl 1100 TL''den 2000 TL''ye yükseltilmişti.

2018''de ilk defa uygulamaya konan emekli ikramiyeleri için enflasyondaki fahiş artışa karşın herhangi bir zam kararı alınmazken geçen yıl 100 TL tutarında bir ilave ücretle ile 1100 liraya çıkarılmıştı. 

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan düzenlemeyle 2 buçuk milyona yakın EYT''linin de eklenmesiyle sayıları 15 milyonu bulan emekliler, iktidar için oy açısından kritik öneme sahip bulunuyor. En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL''den 7 bin 500 TL''ye çıkarılması, maaşlarında dikkate değer bir zammı göremeyen emekli ikramiyelerinin de bu yıl için bayram başına 2000 lira olarak ödenmesi bu kapsamda iktidarın seçim hamlesi olarak değerlendiriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ikramiye zammının enflasyonun üzerinde yapıldığını açıklasa da 2018''de 1000 lira olarak ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri, TÜİK enflasyonu baz alınarak artırılsa bile bugün 3700 lira üzerinde bir ücret ortaya çıkacaktı.

TBMM''de konuyu gündeme getiren İYİ Parti, ikramiyelere enflasyon oranında artış yapılması talebinde bulunarak bayram başına 3500 TL ödenmesi doğrultusunda bir kanun teklifi sunmuş ancak teklif AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

KILIÇDAROĞLU''NDAN EMEKLİLERE İKRAMİYE SÖZÜ 

Emekli ikramiyeleri hakkında yaşanan yeni gelişmede CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramlarda 2000 lira olarak ödeneceği duyurulan ikramiyeleri asgari ücrete sabitleyecekleri vaadini duyurdu.

14 Mayıs seçimlerinde ipi göğüsleyerek iktidara gelmeleri halinde emeklilere Kurban Bayramı için için 8500 TL ödeneceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, ayrıca Ramazan Bayramı''nda ödenen 2000 TL''nin üzerine 6500 liranın da ilave edilerek geriye dönük ödeme yapılacağını ve toplamda emekli vatandaşların hesaplarına 15 bin lira geçeceğini açıkladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar