Deprem sonrası flaş EYT iddiası: İşte Meclis'e geleceği yeni tarih

Deprem sonrası flaş EYT iddiası: İşte Meclis'e geleceği yeni tarih
Türkiye'yi vuran deprem felaketi sonrası Meclis çalışmaları sekteye uğrarken, milyonların beklediği EYT yasası için yeni bir tarih iddiası basına düştü. İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli iki deprem çevre 10 ili de etkiledi. Yaşanan deprem felaketinde 30 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, Meclis çalışmaları da vekillerin ve partilerin afet bölgesine akın etmesi ile sekteye uğradı.

EYT 14 ŞUBAT''TA MECLİS''E GELECEK

Yasama gündeminde bir değişiklik olmaması halinde EYT düzenlemesi 14 Şubat tarihinde TBMM Genel Kurulu''nda oylanacak. Bütün partilerin oy birliği ile kabul edilmesi beklenen tasarı Resmi Gazete''de yayımlanarak yasalaşacak. 

DEPREMLER EYT''Yİ İLERİ TARİHE ATACAK MI?

Türkiye''deki bütün dikkat ve kaynaklar şu an için Güneydoğu Anadolu Bölgesi''ne kaydırılmış durumda. Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler 10 şehirde yıkıcı etkiye neden olurken, Suriye, Lübnan ve Mısır''da da depremin sarsıntıları ciddi şekilde hissedildi. 

MAAŞLAR ERTELENSE BİLE 1 MART''TA OLACAK

5434 can kaybının açıklandığı depremin ardından Türkiye''deki tek gündem maddesi de depremle mücadele olmuş durumda. Bu nedenle EYT''lilerin akıbetine yönelik net bir bilgi yok. Ancak EYT''lilerin ilk maaşını alacağı tarih ileri bir tarihe ertelenecek olsa bile maaş hesaplamaları 1 Mart itibariyle yapılacak. Bu nedenle EYT''lilerin eline geçecek ücrette herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.  

MART AYI İDDİASI

tv100''de yer alan habere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde de tüm yasama işlemlerine bir hafta ara verilmesinin ardından Salı günü Meclis''te görüşülmesi gereken EYT yasasının yaşanan doğal afet sonrasında ileri tarihe ertelendi. 

Bu süreçte de birçok düzenlemenin rafa kaldırılacağı konuşuluyor.

EYT''nin Şubat ayı içerisinde görüşülmesi beklenmezken Mart ayında yeniden gündeme geleceği iddia ediliyor.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu konuyla ilgili açıklamasında, "Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar