SGK emeklilik yöntemini değiştirdi: Bu şartı taşıyanlar 2 yıl erken emekli edilecek

SGK emeklilik yöntemini değiştirdi: Bu şartı taşıyanlar 2 yıl erken emekli edilecek
Tüm EYT'lilerin merak ettiği emeklilik şartlarına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. İşte emekliliğinizi 2 yıl öne çekmenin yöntemi...

2023 yılına EYT heyecanı ile giren milyonlar ilk olarak yasanın dar kapsamı nedeniyle üzülürken, ardından yaşanan deprem felaketi sonrasında ise belirsizlik hakim.

Bu kapsamda milyonların araştırdığı ''Nasıl emekli olurum?'' sorusuna dair yeni bir açıklama geldi.

BORÇLANMA YOLUYLA EMEKLİ OLMA DETAYI

Hizmet ilişkisinin tanımlanmasında kadın ve erkek için ayrı emeklilik şartları bulunmaktadır. Sigorta primlerini yükselterek, borçlanarak, örneğin askerlik, doğum, yurt dışında yaşama gibi nedenlerle emekliliğe hak kazanabilirsiniz.

Çalışma saatleri belirlendikten sonra ilgili asgari ücret üzerinden borçlanma oranı hesaplanır. Erken emeklilik ödemeleri yasal yollardan çözülebilir.

MALULEN EMEKLİ OLMANIN ŞARTLARI NELER

Malulen emekli olmak isteyen vatandaşın sigortalı bir işyerinde çalışmış olması gerekir. İşgücünü kaybedenler ya da iş kazası olması durumunda ve %60 işgücünde zayıflık olması durumunda emekli olabiliyor. Malulen emeklilik için ilk şart 1.800 gün sigorta primidir. Sağlık kurulu raporuna da ihtiyaçları var. Bu rapor sayesinde çalışanın işini ne ölçüde kaybettiği öğrenilebilir. Ardından online başvuru yapabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar